Novak Djokovic, prezent în această săptămână în turneul de la Dubai, a dezvăluit că i-a trimis un mesaj lui Daniil Medvedev după înfrângerea suferită de jucătorul rus în finala de la Australian Open. Sârbul i-a oferit în special sfaturi despre cum să gestioneze o situație în care publicul îi este ostil.
După înfrângerea în fața lui Rafael Nadal, în urma unui thriller de 5 seturi, numărul 2 mondial în ATP și-a pus sub semnul întrebării viitorul pe termen lung în tenis. Daniil a susținut la vremea respectivă că a avut parte de un tratament dur din partea suporterilor australieni .
Dubai Duty Free Tennis Championships
Novak Djokovic: "Nimeni de pe acest pământ nu cunoaște corpul meu mai bine decât mine"
24/02/2022 LA 10:48
Relația dificilă a campionului de la US Open cu publicul de la Melbourne a început după ce a declarat că unii spectatori au un "IQ scăzut". În finala cu Rafael Nadal, jucătorul rus a avut tot meciul spectatorii contra lui, având pe parcurs și câteva ieșiri nervoase din acest motiv.
"Copilul din mine a încetat să mai viseze", a susținut Medvedev.

Novak Djokovic: "I-am trimis mesaje după meci. M-am simțit într-adevăr trist că trăia astfel de emoții"

Novak Djokovic a avut la rândul lui astfel de momente, de-a lungul timpului, au fost ani când a avut publicul împotrivă la Wimbledon și US Open.
Cu toate că Medvedev este gata să-l detroneze pe Djokovic din postura de lider mondial, sârbul a dezvăluit că și-a contactat rivalul său după finala de la Melbourne, pentru a-i oferi sprijin, după cum relatează publicația britanică Express.
"I-am trimis mesaje după meci. M-am simțit într-adevăr trist că trăia astfel de emoții, deoarece copilul din interiorul nostru este motivul pentru care jucăm tenis. Adică, cel puțin în cazul meu și cred că și în cazul lui. Evident când pierzi, având 2-0 la seturi în finală, este greu de digerat. Desigur, am fost și eu în această situație, înțeleg cum se simte.
Am avut o mulțime de meciuri în care am avut publicul de partea mea, dar și împotriva mea. Aceasta face parte din sport. Nu te poți aștepta întotdeauna să ai sprijinul spectatorilor. Uneori îți dorești doar ca lucrurile să fie altfel. Îi doresc toate cele bune. Cred că este un mare campion, cineva care este foarte puternic din punct de vedere mental, deja în concordanță cu rezultatele sale, care în curând va fi și numărul 1 în lume. Mi-a părut rău pentru el că a comentat așa cum a făcut-o după meci. Dar îl înțeleg. ", a declarat Djokovic.
Novak Djokovic a fost deportat din Australia înainte de startul turneului de Grand Slam, astfel că în această săptămână susține primul turneu din 2022. El s-a calificat luni în optimile de finală ale turneului de la Dubai.
Dubai Duty Free Tennis Championships
Rezumate: Djokovic - Tsitsipas
29/02/2020 LA 17:55
Dubai Duty Free Tennis Championships
Rezumate: Djokovic - Monfils
28/02/2020 LA 19:28