Novak Djokovic a revenit cu succes la tenis după o pauză forțată. După ce a fost nevoit să părăsească Australia în ianuarie, chiar înainte de turneul de Grand Slam de la Melbourne, numărul unu mondial, nevaccinat împotriva Covid-19, a ajuns în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Dubai.
Jucătorul sârb a vorbit într-un interviu pentru L'Equipe despre situația lui actuală. Dacă nu vrea să se vaccineze este în special pentru că dorește să fie "unicul proprietar al corpului său".
Dubai Duty Free Tennis Championships
Novak Djokovic a dezvăluit ce i-a spus lui Medvedev după finala cu Nadal de la Australian Open
22/02/2022 LA 19:32
"Pe baza tuturor informațiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Aceasta este poziția mea. Dacă se va schimba sau nu? Nu știu, totul se schimbă destul de repede, vedem asta în deciziile unor guverne. Momentan nu simt faptul că am nevoie de vaccin pentru a-mi proteja corpul și nici nu simt că sunt o amenințare pentru alții. Fie că ești vaccinat sau nu, poți transmite virusul. Aceasta este poziția mea și, mergând mai departe, mintea mea este complet deschisă. Orice este posibil.", a declarat Djokovic într-un interviu preluat și de colegii de la Eurosport Franța.
Djokovic a reamintit că corpul său este "unealta lui", "principalul său atu". "Ca sportiv de top, trebuie să am grijă de el pentru a fi competitiv și constant. Îi mulțumesc acestui corp pentru toate succesele obținute de-a lungul acestor ani, pentru că am reușit să-mi revin foarte repede după atât de multe meciuri foarte dificile", a adăugat Djokovic.

Novak Djokovic: "În tenis nu există nicio înlocuire posibilă ca în fotbal"

Liderul mondial din ATP a oferit apoi și alte explicații.
"Într-un sport individual, dacă ești accidentat, ești afară. Terminat. Nu există nicio înlocuire posibilă ca în fotbal. Tenisul este un sport de elită în acest domeniu, în sensul că în grija acordată pentru corpul cuiva, totul trebuie să funcționeze perfect. Corpul trebuie să funcționeze din plin mai bine de 15 ani. Câți au reușit să facă asta în afară de Roger (Federer), Rafa (Nadal) și de mine? Există multă muncă în spatele tuturor acestor rezultate".
Așadar, Novak Djokovic încă nu intenționează să fie vaccinat, chiar dacă asta înseamnă să-și pună în pericol restul sezonului. "Nimeni de pe acest Pământ nu-mi cunoaște corpul mai bine decât mine", a concluzionat Nole, care îl va înfrunta pe Jiri Vesely, azi, în jurul orei 17:00.
Tabloul sferturilor de finală de la Dubai
Andrey Rublev - Mackenzie McDonald
Humbert Hurkacz - Jannick Sinner
Novak Djokovic - Jiri Vesely
Ricardas Berankis - Denis Shapovalov
Toate cele 4 sferturi de finală vor avea loc joi și vor fi transmise în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Dubai Duty Free Tennis Championships
Rezumate: Djokovic - Tsitsipas
29/02/2020 LA 17:55
Dubai Duty Free Tennis Championships
Rezumate: Djokovic - Monfils
28/02/2020 LA 19:28