Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic: "Nimeni de pe acest pământ nu cunoaște corpul meu mai bine decât mine"

Andrei Nicolae

Actualizat 24/02/2022 la 12:49 GMT+2

Într-un interviu acordat pentru L'Equipe, Novak Djokovic a revenit la situația lui actuală și, în special, la alegerea de a nu fi vaccinat împotriva Covid-19. Sârbul, care vrea să-și protejeze corpul 100%, se menține în continuare pe poziția sa, dar nu exclude schimbarea cursului pe viitor.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic a revenit cu succes la tenis după o pauză forțată. După ce a fost nevoit să părăsească Australia în ianuarie, chiar înainte de turneul de Grand Slam de la Melbourne, numărul unu mondial, nevaccinat împotriva Covid-19, a ajuns în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Dubai.
Jucătorul sârb a vorbit într-un interviu pentru L'Equipe despre situația lui actuală. Dacă nu vrea să se vaccineze este în special pentru că dorește să fie "unicul proprietar al corpului său".
"Pe baza tuturor informațiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Aceasta este poziția mea. Dacă se va schimba sau nu? Nu știu, totul se schimbă destul de repede, vedem asta în deciziile unor guverne. Momentan nu simt faptul că am nevoie de vaccin pentru a-mi proteja corpul și nici nu simt că sunt o amenințare pentru alții. Fie că ești vaccinat sau nu, poți transmite virusul. Aceasta este poziția mea și, mergând mai departe, mintea mea este complet deschisă. Orice este posibil.", a declarat Djokovic într-un interviu preluat și de colegii de la Eurosport Franța.
Djokovic a reamintit că corpul său este "unealta lui", "principalul său atu". "Ca sportiv de top, trebuie să am grijă de el pentru a fi competitiv și constant. Îi mulțumesc acestui corp pentru toate succesele obținute de-a lungul acestor ani, pentru că am reușit să-mi revin foarte repede după atât de multe meciuri foarte dificile", a adăugat Djokovic.

Novak Djokovic: "În tenis nu există nicio înlocuire posibilă ca în fotbal"

Liderul mondial din ATP a oferit apoi și alte explicații.
"Într-un sport individual, dacă ești accidentat, ești afară. Terminat. Nu există nicio înlocuire posibilă ca în fotbal. Tenisul este un sport de elită în acest domeniu, în sensul că în grija acordată pentru corpul cuiva, totul trebuie să funcționeze perfect. Corpul trebuie să funcționeze din plin mai bine de 15 ani. Câți au reușit să facă asta în afară de Roger (Federer), Rafa (Nadal) și de mine? Există multă muncă în spatele tuturor acestor rezultate".
Așadar, Novak Djokovic încă nu intenționează să fie vaccinat, chiar dacă asta înseamnă să-și pună în pericol restul sezonului. "Nimeni de pe acest Pământ nu-mi cunoaște corpul mai bine decât mine", a concluzionat Nole, care îl va înfrunta pe Jiri Vesely, azi, în jurul orei 17:00.
Tabloul sferturilor de finală de la Dubai
Andrey Rublev - Mackenzie McDonald
Humbert Hurkacz - Jannick Sinner
Novak Djokovic - Jiri Vesely
Ricardas Berankis - Denis Shapovalov
Toate cele 4 sferturi de finală vor avea loc joi și vor fi transmise în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo