Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, prima reacție după ce a fost eliminat în sferturi la Dubai și a pierdut locul 1 ATP

Irina Aldea

Publicat 24/02/2022 la 20:56 GMT+2

Novak Djokovic a fost eliminat în mod surprinzător la turneul de la Dubai, în sferturile de finală, de către ocupantul locului 123 ATP, Jiri Vesely. În urma acestui rezultat, Daniil Medvedev va deveni, începând de luni, lider mondial în clasamentul ATP.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a fost eliminat în sferturile de finală de la Dubai de către Jiri Vesely (123 ATP) cu scorul de 6-4, 7-6 (4), la capătul unui meci care a durat două ore de joc. Cehul se va duela în semifinale cu învingătorul din meciul Berankis - Shapovalov.
În urma rezultatului de azi, Daniil Medvedev va deveni în premieră lider mondial în clasamentul ATP. Novak Djokovic va rămâne astfel, cel puțin pentru moment, la 361 de săptămâni petrecute pe poziția de lider mondial în clasamentul ATP. Nole este urmat în acest top de Roger Federer, cu 310 săptămâni, și Pete Sampras, cu 286 de săptămâni.

Ce a spus Novak Djokovic după înfrângerea cu Jiri Vesely

"Din păcate nu a fost ziua mea. Îl felicit pe Jiri. A jucat mai bine. S-a concentrat doar pe loviturile lui. Serviciul a fost foarte solid de asemenea. Tot jocul lui a fost incredibil azi. Pălăria jos în fața lui. Eu pe de altă parte voi continua să mă antrenez și să mă pregătesc Cu cât joc mai multe meciuri, cu atât sunt mai confortabil pe teren. Nu am avut prea multe meciuri în ultimele luni.
Va trebui să urmăresc situația, să văd cum merge. Oriunde voi avea ocazia să joc, o voi face. Sper că va fi în curând. Bineînțeles că sunt încă motivat și încă sunt supărat când pierd un meci. Îmi pasă și vreau să câștig fiecare meci, ca oricine altcineva din turneu. De fapt, sunt bucuros că simt multe emoții în fiecare zi pentru că înseamnă că îmi doresc cu adevărat să fac parte din acest sport.
Nu văd vârsta ca pe un factor restrictiv pentru cariera mea. Încă mă simt grozav în ceea ce privește corpul meu și felul în care se menține, modul în care își revine. M-a ajutat mult în toți acești ani. Este ceva care, evident, mă încurajează să continui. Cât despre faptul că am pierdut locul 1, tot ce pot face acum este să-l felicit pe Daniil, merită acest moment și această poziție", a spus Novak Djokovic la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo