Novak Djokovic, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a fost eliminat în sferturile de finală de la Dubai de către Jiri Vesely (123 ATP) cu scorul de 6-4, 7-6 (4), la capătul unui meci care a durat două ore de joc. Cehul se va duela în semifinale cu învingătorul din meciul Berankis - Shapovalov.
În urma rezultatului de azi, Daniil Medvedev va deveni în premieră lider mondial în clasamentul ATP. Novak Djokovic va rămâne astfel, cel puțin pentru moment, la 361 de săptămâni petrecute pe poziția de lider mondial în clasamentul ATP.Daniil Medvedev este al 27-lea număr 1 mondial din istorie și al treilea din Rusia, după Yevgeny Kafelnikov (1999) și Marat Safin (2000).
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 4 ORE

Ce a spus Jiri Vesely după ce l-a eliminat pe Novak Djokovic la Dubai

"Este un sentiment incredibil. Nu am crezut niciodată că voi avea o șansă să-l înving pe Novak, e unul dintre cei mai mari tenismeni din lume, dacă nu chiar cel mai bun. Este de necrezut. Am trecut prin atâtea stări azi. Mi-e greu să pun aceste sentimente în cuvinte. Acea victorie de la Monte Carlo din 2016 nu mi-a dat prea multă încredere (râde). Novak se mișcă grozav, lovește atât de curat, trebuie să lupți pentru fiecare punct și cred că am făcut un meci foarte bun azi. Am încercat să scurtez schimburile pe cât posibil.
Novak a avut parte de o susținere incredibilă, e normal, oamenii susțin cele mai mari staruri. A fost o plăcere să joc în fața unui public atât de numeros. Ieri după meciul meu glumeam și spuneam că nu vreau să stric recordul meu cu Novak pentru că eu conduceam. E bine pentru lumea tenisului că avem un nou lider, însă Novak e un mare campion și așa va rămâne", a spus Jiri Vesely la interviul de după meci, în direct pe Eurosport 2.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
IERI LA 11:28
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35