Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea după Dubai: perioadă de foc cu peste 600 de puncte WTA de apărat

Irina Aldea

Publicat 23/02/2024 la 21:04 GMT+2

Sorana Cîrstea a avut un parcurs excelent la Dubai, dar o așteaptă în circuit o perioadă de foc, în care va avea de apărat peste 600 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea, Dubai 2024

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a fost învinsă în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) de către italianca Jasmine Paolini, cu 6-2, 7-6 (6). Cîrstea (33 ani, 22 WTA), care a irosit mai multe şanse de a duce meciul în setul decisiv, a cedat după aproape două ore de joc (o oră și 58 de minute).
Cîrstea venea după două meciuri epuizante, cu croata Donna Vekic (2 ore și 15 minute) şi cu cehoaica Marketa Vondrousova (2 ore și 41 de minute), în timp ce Paolini a beneficiat, joi, de neprezentarea adversarei sale din sferturi, kazaha Elena Rybakina. În marea finală, Jasmine Paolini o va întâlni pe Anna Kalinksaya, care a produs marea surpriză vineri și a eliminat-o pe Iga Swiatek, liderul mondial din WTA.
CITEȘTE ȘI:

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea după Dubai: perioadă de foc pentru româncă

Sorana Cîrstea spera înainte de turneul de la Dubai că-și va egala cel mai bun loc ocupat în clasament, locul 21 WTA. Sportiva din Târgoviște a avut chiar șansa de a urca până pe locul 15, dacă ar fi învins-o pe Jasmine Paolini, dar pentru că asta nu s-a întâmplat, Sorana ocupă locul 22 în clasamentul LIVE, însă poate coborî până pe 23 dacă Anna Kalinskaya câștigă finala de la Dubai.
În orice caz, Sorana Cîrstea nu va avea prea mult timp liber la dispoziție. Sportiva noastră va călători zilele acestea spre SUA pentru a participa la primul turneu din Sunshine Double, Indian Wells, care se desfășoară în perioada 6-17 martie, pentru ca mai apoi să meargă spre Florida, la Miami, turneu programat în perioada 19-31 martie. Anul trecut, Sorana a ajuns până în sferturile de finală la turneul din California, fiind învinsă de Iga Swiatek în minimum de seturi. Drept urmare, Sorana are de apărat acolo 215 puncte.
La Miami, Sorana Cîrstea s-a descurcat și mai bine în 2023, a ajuns până în semifinale, cedând acolo în două seturi în fața Petrei Kvitova. Astfel, românca are de apărat 390 de puncte WTA. Prin urmare, Sorana Cîrstea e nevoită să aibă noi parcursuri solide pentru a nu pierde terenul câștigat în clasamentul WTA, mai ales că săptămâna aceasta a fost atât de aproape de a-și doborî propria limită din ierarhia mondială.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol