Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cu cine joacă Sorana Cîrstea în semifinale la Dubai. A scăpat de Rybakina, dar are 0-2 la directe cu viitoarea adversară

Irina Aldea

Actualizat 22/02/2024 la 16:13 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a calificat în mod entuziasmant în semifinale la Dubai după ce a revenit miraculos cu Marketa Vondrousova, salvând șase mingi de meci. Sportiva noastră se a duela cu Jasmine Paolini pentru un loc în marea finală. Chiar dacă a scăpat de Rybakina, Sorana va avea parte de un nou duel dificil, asta pentru că e condusă la "directe" de viitoarea adversară.

Sorana Cîrstea, Dubai 2024

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a reuşit o victorie de senzaţie în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova, campioana en-titre de la Wimbledon, cu 2-6, 7-6 (1), 6-2, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 3.211.715 dolari. Cîrstea (33 ani, 22 WTA) s-a impus după două ore şi 41 de minute de joc, într-un meci în care a avut o revenire spectaculoasă şi a salvat nu mai puțin de șase mingi de meci.
În penultimul act, Sorana Cîrstea o va întâlni la Dubai pe Jasmine Paolini, a 26-a jucătoare a lumii. Italianca a beneficiat în sferturi de abandonul Elenei Rybakina, kazaha alegând să nu intre pe teren din cauza unei accidentări. Ca urmare a retragerii Elenei Rybakina, Jasmine Paolini a devenit prima jucătoare care a ajuns în prima semifinală WTA 1000 după ce a împlinit 28 de ani, de la compatrioata sa Camila Giorgi, la Montreal 2021.
CITEȘTE ȘI

Cu cine joacă Sorana Cîstea în semifinale la Dubai. Jasmine Paolini are 2-o la "directe" cu românca

Până acum, Paolini a trecut la Dubai de Haddad Maia, Fernandez, Sakkari și Rybakina, cedând un singur set în partida din primul tur. De partea cealaltă, Sorana Cîrstea le-a învins la Dubai pe Kenin, Kudermetova, Vekic și Vondrousova, cedând două seturi până în semifinale. Sorana Cîrstea și Jasmine Paolini s-au întâlnit de două ori până acum în circuit, iar italianca a avut de fiecare dată câștig de cauză, însă românca i-a luat set cu fiecare ocazie.
Prima dată, cele două s-au întâlnit la Portoroz, în Slovenia, în 2021, acolo unde Paolini s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1, după două ore și 8 minute de joc. În 2023, Paolini a câștigat din nou în fața sportivei noastre, de data aceasta la Roland Garros, cu scorul de 5-7, 6-2, 6-2, după două ore și 14 minute de joc. Rămâne de văzut dacă Sorana va putea să-și ia revanșa de această dată, mai ales că e vorba de calificarea în marea finală a unui turneu de 1000 de puncte.
Jasmine Paolini, în vârstă de 28 de ani, a început tenisul la 5 ani, iar analiza video a meciurilor sale a reprezentat cheia în ascensiunea ei, a recunoscut ea într-un interviu acordat pentru WTA. Italianca, ocupantă a locului 26 WTA, a urcat cel mai sus în ierarhie pe 24 WTA, pe 29 ianuarie 2024. Cel mai bun rezultat al său în turneele de Grand Slam a fost reușit de Paolini chiar anul acesta, la Australian Open, când a atins faza optimilor de finală. Un singur titlu are în palmares Paolini, la Portoroz, în 2021. De asemenea, ea a mai disputat trei finale, la Cluj-Napoca în 2022, la Palermo și Monastir în 2023.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol