Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uluitoarea Sorana Cîrstea! A revenit de la 6-2, 5-1 pentru Vondrousova și s-a calificat în semifinale la Dubai

Bianca Dumitru

Actualizat 22/02/2024 la 15:00 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai. Românca a învins-o astăzi pe favorita nr. 7, Marketa Vondrousova, în 3 seturi, după un meci în care a reușit o nouă revenire senzațională, de această dată de la scorul de 6-2, 5-1 în favoarea cehoacei.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea s-a calificat astăzi, pentru prima dată în carieră, în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai. Românca a trecut în trei seturi de Marketa Vondrousova, cap de serie nr. 7, scor 6-2, 6-7 (1), 2-6, după două ore și 45 de minute de joc.
În prima parte a meciului, Sorana, care a trecut în tururile precedente de Sofia Kenin, Veronika Kudermetova și Donna Vekic, impresionând prin evoluțiile ei, nu a reușit mai nimic în fața campioanei de la Wimbledon 2023.
În primul set a cedat 5 game-uri consecutive, reușind în schimb să-și adjudece doar două, pe propriul serviciu. Românca nu și-a venit nici în partea a doua a meciului, în care a câștigat primul game abia la scorul de 4-0 pentru sportiva din Cehia.
Aceasta din urmă a mai avut de îndeplinit doar o formalitate pentru a închide meciul, dar Sorana a ținut să arate că are și ea un cuvânt de spus. La scorul de 5-1, românca a câștigat un game pe propriul serviciul, anulând două mingi de meci ale cehoaicei.
Citește și:

Sorana Cîrstea, în semifinale la Dubai

Ulterior, Cîrstea a făcut primul break din această partidă, după un game destul de lung, în care i-a anulat adversarei o minge de meci și a avut 4 mingi de break. Sportiva de pe locul 22 WTA a câștigat apoi încă un game, pe serviciul său, după ce i-a anulat încă două mingi de meci favoritei nr. 7.
Sorana a reușit chiar să egaleze la 5-5 cu un nou break și, după câteva minute, a trimis setul în tiebreak, unde s-a impus clar, cu 7-1, trimițând duelul în decisiv.
În setul 3, în timp ce Vondrousova a părut că nu mai rezistă fizic, românca a debutat cu un break și apoi s-a distanțat la 2-0, reușind să se mențină în față până la final. Ea a închis meciul cu un game pe propriul serviciu în care a salvat două mingi de break.
Sorana Cîrstea a reușit, astfel, să repete performanța de anul trecut, de la Miami, unde a învins-o pe cehoaică în două seturi, și a obținut calificarea în premieră în semifinalele turneului WTA 1000 din Emiratele Arabe Unite.
Pentru cel mai bine clasată româncă din ierarhia WTA urmează, în semifinalele turneului de la Dubai, duelul cu Jasmine Paolini (locul 26 WTA), care s-a calificat în penultimul act al competiției după retragerea Elenei Rybakina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo