Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea impresionează la Dubai! "Nu a mai făcut niciodată asta în toată cariera ei îndelungată"

Bianca Dumitru

Actualizat 21/02/2024 la 18:56 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a calificat în această după-amiază în sferturile de finală ale turneului de la Dubai, după ce a învins-o în 3 seturi pe Donna Vekic. După meci, jurnaliștii din străinătate au lăudat-o pe româncă, evidențiind perioada foarte bună în care se află.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea s-a calificat astăzi în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Dubai, după ce a învins-o în 3 seturi pe Donna Vekic, scor 3-6, 6-3, 7-5, la capătul a două ore și 17 minute de joc.
Deși a început slab partida și a pierdut rapid primul set, românca și-a ridicat nivelul în actul secund și i-a "spart" serviciul adversarei încă din primul game, reușind apoi să trimită meciul în decisiv.
Cîrstea a întors dramatic jocul în favoarea ei și și-a adjudecat victoria după ce Vekic a servit pentru meci. Prestația sportivei de 33 de ani, care i-a adus calificarea în sferturi la Dubai, l-a impresionat pe jurnalistul Jose Morgado. Specialistul în tenis a notat pe rețelele de socializare că Sorana Cîrstea se află într-o formă foarte bună, atât fizic, cât și psihic.
"Nu a servit niciodată așa de bine și nu a fost niciodată atât de puternică psihic, în toată cariera ei îndelungată", a scris Morgado, care a amintit și de faptul că românca își va putea atinge cea mai bună clasare din carieră începând de luni.
"Sori își va egala cel mai înalt nivel al carierei, locul 21 mondial, luni... 11 ani mai târziu!", a adăugat jurnalistul portughez.
Citește și:

Cîrstea - Vondrousova, în sferturi la Dubai

Mâine, Sorana Cîrstea va încerca să atingă pentru prima dată semifinalele turneului din Emiratele Arabe Unite, dar misiunea ei nu va fi deloc simplă. Adversara româncei va fi Marketa Vondrousova.
Sportiva din Cehia, campioană la Wimbledon anul trecut, a învins-o fără probleme în optimi pe Liudmila Samsonova, cu un dublu 6-2.
Sorana Cîrstea și Marketa Vondrousova s-au mai întâlnit de 3 ori în carieră, iar românca s-a impus în două rânduri. Cehoaica a câștigat primul meci direct, în turul 3 de la Australian Open 2021 (6-2, 6-4), dar Sori și-a luat revanșa la St. Petersbutrg 2023 (7-5, 3-6, 6-4).
Ultima confrunare dintre cele două a avut loc anul trecut, în optimile turneului WTA 1000 de la Miami, unde românca s-a impus cu scorul de 7-6, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo