Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea a revenit superb cu Vekic și e în sferturi la Dubai! O campioană de Grand Slam, viitoarea adversară

Nicu Savin

Actualizat 21/02/2024 la 15:51 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Dubai, după ce a învins-o în 3 seturi pe Donna Vekic, scor 3-6, 6-3, 7-5. Pentru un loc în semifinale, sportiva noastră se va duela cu Marketa Vondrousova, campiana de la Wimbledon 2023.

Sorana Cirstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea se simte ca "peștele în apă" în Orientul Mijlociu. La Abu Dhabi (WTA 500) a făcut sferturi de finală, iar la Doha (WTA 1000) s-a oprit în turul secund, fiind învinsă de Iga Swiatek, dar a revenit mai puternică la Dubai, unde face un turneu mare. După ce a trecut fără să piardă set de Sofia Kenin și Veronika Kudermetova, sportiva noastră a mai obținut o victorie importantă, în fața Donnei Vekic, cea care o eliminase în runda a 2-a pe Aryna Sabalenka.
Românca a început slab partida și croata a făcut un break la zero în game-ul al 3-lea, pe care apoi și l-a consolidat. La 5-3 pentru ea, Vekic a mai câștigat o dată contra serviciului și și-a adjudecat primul set, după numai 36 de minute.
Sorana și-a ridicat nivelul în actul secund și a reușit să-i spargă serviciul adversarei, încă din primul game, dar rebreak-ul a revenit imediat. Sportiva noastră a continuat să fie jucătoarea mai incisivă și la 2-2 a mai reușit un break, pe care l-a dublat cu un game câștigat pe propriul serviciu. În cele din urmă, Sorana a câștigat actul secund cu 6-3, trimițând meciul în decisiv.

Sorana Cîrstea a trecut dramatic de Donna Vekic și e în sferturi la Dubai! Marketa Vondrousova, următoarea adveresară a româncei

Înaintea partidei de azi, cele două jucătoare se mai întâlniseră de alte 5 ori, iar Sorana a câștigat 3 dintre dispute. Toate succesele româncei au fost obținute în 3 seturi, iar istoria s-a repetat. Cîrstea a început furibund, distanțându-se repede la 3-0, dar croata nu a cedat și, după ce a câștigat un game lung pe propriul serviciu, a egalat la 3. Sorana i-a tăiat elanul adversarei cu un game alb la serviciu, dar Vekic a făcut ușor 4-4. Românca și-a pierdut apoi serviciul și Vekic a servit pentru meci. Aflată cu spatele la zid, sportiva noastră a făcut un game de retur excelent și a rămas în meci. Ulterior a trecut în față (6-5) și apoi a mai reușit un break și a putut declanșa bucuria.
Așadar, Sorana Cîrstea s-a impus cu 3-6, 6-3, 7-5 și s-a calificat pentru a 2-a oară în carieră în sferturile de finală de la Dubai. În 2014, sportiva noastră s-a oprit în această fază a competiției, fiind învinsă fără drept de apel de Caroline Woszniacki (1-6, 2-6).
Joi, Sorana va încerca să atingă pentru prima dată semifinalele turneului din Emiratele Arabe Unite, dar misiunea sa nu va fi deloc simplă. Adversara româncei va fi Marketa Vondrousova, nimeni alta decât campioana de la Wimbledon de anul trecut. În optimi, sportiva din Cehia a trecut fără probleme de Liudmila Samsonova, cu un dublu 6-2.
Sorana Cîrstea și Marketa Vondrousova s-au mai întâlnit de 3 ori în carieră, iar românca s-a impus în două rânduri. Cehoaica a câștigat primul meci direct, în turul 3 de la Australian Open 2021 (6-2, 6-4), dar Sori și-a luat revanșa la St.Petersbutrg 2023 (7-5, 3-6, 6-4). Ultima confrunare dintre cele două a avut loc anul trecut, în optimile turneului WTA 1000 de la Miami, unde Cîrstea s-a impus cu 7-6, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo