Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Cum ai stat așa calmă în fața Igăi Swiatek"? Kalinskaya, replică memorabilă, după victoria carierei, la Dubai

Nicu Savin

Actualizat 23/02/2024 la 20:24 GMT+2

Anna Kalinskaya a reușit o victorie răsunătoare în a 2-a semifinală de la Dubai, învingând-o pe Iga Swiatek în două seturi, scor 6-4, 6-4. La final, rusoaica a fost întrebată cum a reușit să rămână atât de calmă în fața liderului mondial, iar replica acesteia a fost memorabilă. Kalinskaya a spus că dacă nu ar fi fost liniștită, Iga ar fi distrus-o.

Anna Kalinskaya

Credit imagine: Getty Images

Ziua semifinalelor de la Dubai a început cu un rezultat nefast pentru noi, Sorana Cîrstea fiind învinsă în două seturi de Jasmine Paolini (2-6, 6-7) și a continuat cu o surpriză de proporții. Iga Swiatek, liderul mondial, a cedat cu un dublu 4-6 în fața Annei Kalinskaya (40 WTA).
Rusoaica de 25 de ani a dovedit în această săptămână că sfertul de finală făcut la Australian Open nu a fost întâmplător, dar puțină lume se aștepta să o învingă chiar și pe Swiatek, o jucătoare care era într-o formă de vis, venind după un trofeu cucerit la Doha acum 6 zile (nu mai pierduse set de la Australian Open).

Anna Kalinskaya, în al 9-lea cer, după ce a învins-o pe Iga Swiatek în semifinalele de la Dubai

Kalinskaya nu s-a speriat de numele adversarei și a reușit unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei. La final, rusoaica a fost întrebată cum a reușit să-și păstreze calmul în fața celei mai bune jucătoare din lume. Anna a dat dovadă de o maturitate exemplară, spunând că a știut de la început că dacă nu va fi calmă, va fi distrusă de poloneză, așa cum au pățit alte sportive în ultimele două săptămâni.
"Iga e o jucătoare excepțională! Știam că dacă nu rămân calmă o să mă distrugă. Mi-am propus să joc agresiv. Ăsta a fost planul. Să o plimb foate mult. E incrdibilă. Sunt foarte bucuroasă să joc împotriva ei. A fost primul meci direct și mă bucur că am câștigat. Sunt foarte încântată de echipa mea. Din punct de vedere fizic mă simt foarte bine, respect în întregime sfatruile preparatorului meu fizic.", a spus Kalinskaya la interviul acordat pe teren.
Anna Kalinskaya va juca prima finală a carierei într-un turneu WTA 1000. Adversară îi va fi Jasmine Paolini, sportivă care se află și ea pentru prima dată în ultimul act al unui turneu atât de importante. Cele două s-au mai întâlnit de două ori până în prezent, iar bilanțul e egal: 1-1. Italianca s-a impus la primul duel direct, în optimile de la Portoroz 2021 (2-0 la seturi), iar rusoaica a câștigat luna trecută, în optimile de la Australian Open (6-4, 6-2).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo