Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, după revenirea carierei! Ce și-a spus când era condusă cu 6-2, 5-1

Cristian Mihală

Actualizat 22/02/2024 la 15:23 GMT+2

Sorana Cîrstea a dat frâu emoțiilor, după "revenirea carierei", așa cum a numit victoria reușit în fața Marketei Vondrousova, în sferturile de la Dubai.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea a bifat combeckul anului în tenis, în sferturile de finală de la Dubai. Condusă cu 6-2, 5-1 de campioana de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, românca a luptat admirabil. A salvat 5 mingi de meci, în 4 gameuri diferite, pentru a împinge partida în set decisiv, după ce și-a adjudecat manșa a doua la tie-break.
În setul 3, Sori a fost pe val, mult mai proaspătă fizic și mental și s-a calificat în a 3-a semifinală de turneu WTA 1000 din carieră (după Rogers Cup 2013, unde a ajuns chiar în finală, și Miami 2023).
"Cred că e cea mai mare revenire din cariera mea. Nici nu mă gândeam că mai pot câștiga, am vrut doar să lungesc punctele și nimic mai mult.Mi-am spus să rezist cât mai bine, să nu mă las. Dar cumva s-a legat, am reușit această victorie, dar vă spun sincer că nu știu cum", a spus Sori la final.

Secretul din spatele formei de excepție a Soranei Cîrstea

Întrebată care e secretul succesului său, la 34 de ani, românca a vorbit despre pasiunea pentru tenis și despre seriozitatea de care dă dovadă mereu, atât la antrenamente, cât și în partidele propriu-zise.
"Iubesc să joc tenis, am acea adrenalină de care e nevoie pentru un nivel înalt. Muncesc zi de zi pentru a rămâne la un nivel ridicat și pentru a-i mulțumi pe fanii din tribune", a mai spus campioana noastră.
Cu succesul de azi, Sori are garantat locul 21 în clasamentul WTA, egalându-și cea mai bună clasare a carierei. Orice nouă victorie la Dubai va însemna un salt în ierarhie, târgovișteanca putând să urce până pe locul 14 WTA, dacă va câștiga trofeul.
Sorana Cîrstea are parte de șansă în perspectiva duelului din semifinale, acolo unde a scăpat de Elena Rybakina, una dintre cele mai bune și în formă jucătoare din lume. Fosta campioană de la Wimbledon a acuzat probleme gastrointestinale și a abandonat înainte de duelul cu Jasmine Paolini.
Italianca a devenit prima jucătoare din ultimii 3 ani care să atingă prima sa semifianlă la un turneu de WTA 1000 după împlinirea a 28 de ani.
Confruntarea de vineri e, evident, mai ușoară pentru Cîrstea decât dacă în față i-ar fi fost Rybakina, dar trebuie spus că Paolini a învins-o pe româncă în ambele dispute directe anterioare. Mai întâi, Jasmine a câștigat un duel pe hard, în Slovacia, în 2021, 6-4, 4-6, 6-1, pentru ca anul trecut să se impună în primul tur de la Roland Garros, tot după un meci care a avut nevoie de decisiv (7-5, 2-6, 6-2).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo