Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, "miracolul de la Dubai"! Ce a scris WTA după calificarea în semifinale + Record impresionant al româncei

Bianca Dumitru

Publicat 22/02/2024 la 15:25 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai, după o revenire senzațională în meciul cu favorita nr. 7, Marketa Vondrousova. Românca a scris istorie în Emiratele Arabe Unite și a fost numită "miracolul de la Dubai" de către cei de la WTA.

Sorana Cîrstea a învins-o pe Elena Rybakina la US Open

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea s-a calificat astăzi, pentru prima dată în carieră, în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai. Românca a trecut în trei seturi de Marketa Vondrousova, cap de serie nr. 7, scor 6-2, 6-7 (1), 2-6, după două ore și 45 de minute de joc.
Victoria este cu atât mai impresionantă cu cât Sorana a fost condusă cu 6-2, 5-1 și a reușit să salveze 6 mingi de meci în fața campioanei de la Wimbledon 2023.
Această performanță i-a uluit pe cei de la WTA, care au publicat pe rețelele de socializare punctul final al meciului și i-au făcut un compliment uriaș româncei de pe locul 22 mondial. Aceștia au numit-o "miracolul de la Dubai", notând cele mai importante momente ale partidei.
La rândul lor, și cei de la Relevant Tennis s-au arătat impresionați de faptul că Sorana a trimis meciul în setul decisiv după ce Vondrousova a servit de 3 ori pentru meci.
Citește și:

Sorana Cîrstea, în premieră în semifinale la Dubai

La finalul partidei, ei au publicat o fotografie cu modul în care s-a modificat scorul de-a lungul celui de-al doilea set, în care Cîrstea a reușit să îi anuleze 6 mingi de meci adversarei sale.
După calificarea în semifinale la Dubai, românca a intrat și în istoria turneului WTA 1000. La 33 de ani și 321 de zile, Sorana este cea mai în vârstă jucătoare care atinge penultimul act al competiției, depășind-o pe Venus Williams, al cărei record (33 de ani și 248 de zile) data din 2014.
Pentru un loc în finală, Sorana Cîrstea o va înfrunta în următorul meci pe Jasmine Paolini (locul 26 WTA), care s-a calificat în penultimul act al turneului de la Dubai după retragerea Elenei Rybakina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo