Prima semifinală masculină i-a adus față în față pe M.Berrettini (8 ATP) și R.Bautista Agut (12 ATP).

Berrettinni, victorii pe 3 suprafețe în decurs de 4 zile

Cei doi s-au întâlnit și săptămâna trecută de două ori, în cadrul turneului de la Kitsbuhel, pe zgură, italianul câștigând ambele confruntări fără să piardă vreun set. Iarba părea să-i poarte mai mult noroc lui Bautista, care a început mai bine și a câștigat primul set cu 6-4. Italianul și-a crescut nivelul jocului în setul doi, pe care l-a câștigat cu 6-3, astfel că soarta meciului a fost hotărâtă în super-tie-break. Acolo, ibericul a condus în prima parte, dar de la scorul de 5-3 nu a mai câștigat decât un punct, italianul impunându-se în final cu 10-6.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2850024.jpg
Astfel, M.Berrettini a bifat o performanță incredibilă, reușind să obțină victorii pe toate cele 3 suprafețe într-un interval de numai 4 zile. Sâmbătă l-a învins pe același Bautista Agut în ”finala mică” la Kitzbuhel, pe zgură, iar duminică s-a impus în turneul UTS Championship, jucat pe hard, învingându-i pe rând pe R.Gasquet și S.Tsitsipas. Prin victoria de astăzi de pe iarba de la Berlin, Berrettini demonstrează că este jucător complet, care se adaptează foarte ușor la orice suprafață.
În cea de-a doua semifinală, Dominic Thiem (3 ATP) a trecut de tânărul italian Jannik Sinner (73 ATP), care l-a învins ieri pe veteranul Tommy Haas revenit pe teren la 42 de ani. Austriacul a servit excelent și un singur break a fost suficient pentru a câștiga primul set, scor 6-3. În setul doi nici unul dintre jucători nu a izbutit vreun break, astfel că s-a ajuns în tie-break. Echilibrul a persistat și acolo până la scorul de 6-5 pentru austriac, atunci când Sinner a cedat presiunii și a comis o eroare neforțată, consfințind victoria numărului 3 mondial.
https://i.eurosport.com/2020/05/26/2823860.jpg

Kvitova, specialistă pe iarbă

După ce a beneficiat ieri de abandonul Juliei Georges, letona A.Sevastova (43 WTA) a dat piept în prima semifinală a fetelor cu E. Svitolina (5 WTA). Ucraineanca și-a respectat statutul de favorită și a început în forță, distanțându-se repede la 4-1 în primul set. Letona a avut însă o revenire extraordinară și chiar a servit pentru set la 6-5, dar Svitolina a făcut un break alb și a împins setul în tie-break, acolo unde s-a impus clar cu 7-2. Sportiva din Ucraina a câștigat și al doilea set, scor 6-3, și a obținut astfel biletul pentru finala de mâine.
În semifinala a doua Petra Kvitova (12 WTA) a demonstrat încă o dată că este o specialistă a ierbii, suprafață pe care s-a încoronat de două ori la turneul de la Wimbledon, și a trecut în minimum de seturi de Kiki Bertens (7 WTA). Cehoaica a avut un început perfect și s-a distanțat repede la 3-0, avantaj care a fost suficient pentru a se impune în primul set cu 6-3. În setul secund, batava a început excelent și a condus cu 2-0, dar apoi nu a mai avut nici o șansă, Kvitova câștigând 6 game-uri consecutive, calificându-se astfel în finală.
Așadar, vor fi două finale între jucători/jucătoare de top și există premisele că vom avea 2 partide deosebit de spectaculoase.
Tenisul masculin este programat să revină în mod oficial odată cu turneul de 500 de puncte de la Washington, programat în perioada 14-21 august. Fetele vor reveni mai repede pe teren, mai exact pe 3 august, când este programat să înceapă turneul de la Palermo, turneu la care și-a anunțat oficial prezența și Simona Halep.
Tenis
"A meritat pe deplin să câștige trofeul!" Ce a spus Thiem despre finala masculină de la US Open
13/09/2021 LA 05:05
US Open
Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3! Britanica este campioană la US Open, fără set pierdut
11/09/2021 LA 18:55