Novak Djokovic a fost învins în finala US Open de Daniil Medvedev, scor 6-4, 6-4, 6-4, ratând șansa de a cuceri cel de-al 21-lea trofeu major din carieră și de a realiza Grand Slam-ul calendaristic. Liderul ATP a avut o prestație slabă, iar la finalul meciului a fost văzut lăcrimând pe teren, fiind copleșit de emoții.
Boris Becker a analizat discursul lui Novak Djokovic din finala ultimului Grand Slam al anului și a punctat că sârbul merită mai multă apreciere din partea publicului. Fostul antrenor al liderului ATP a declarat că nu este corect ca presa și fanii să-i considere pe Rafael Nadal și Roger Federer băieți buni, în timp ce Djokovic este personajul negativ.
"Nu l-am mai văzut niciodată pe Novak plângând pe terenul de tenis. Probabil că a ajuns la limita sa ori a trecut de ea din punct de vedere emoțional. Cu toate așteptările pe care toată lumea le avea de la el, trebuie să fi fost întrebat în fiecare zi dacă va câștiga Marele Șlem sau va fi deținătorul recordului cu 21 de trofee majore adjudecate. Aceste lucruri l-au copleșit.
Tenis
Cine l-a făcut pe John Isner "să se simtă mic": "Până și cu Nadal pe zgură am avut mai multe șanse"
ACUM 8 ORE
Îl cunosc pe Novak și pot spune doar că este un tip minunat. Un competitor care uneori se comportă greșit pe teren, dar cine nu o face? Publicul și mass-media trebuie să se obișnuiască, în mod real, cu ideea că nu există doar două, ci trei legende ale tenisului masculin, sportivi care au calități mari atât ca jucători, cât și ca indivizi.
Nu se poate ca Novak să fie întotdeauna 'tipul cel rău', iar Roger și Rafa să fie mereu 'băieții buni'... E nedrept.
Sper că săptămânile petrecute la New York, finala US Open, discursul său și reacția publicului îl vor face pe Djokovic să fie văzut în sfârșit într-o altă lumină. Are și o altă latură foarte simpatică și sper, pentru el și pentru familia lui, ca în cele din urmă să fie tratat puțin mai corect decât a fost până acum", a declarat Boris Becker pentru Eurosport Germania.

Ce vrea Mats Wilander să se întâmple în cursa pentru supremație

Novak Djokovic a fost foarte aproape la US Open să devină cel mai titrat jucător de tenis din istorie (ATP), însă sârbul a cedat în finală în fața lui Daniil Medvedev în minimum de seturi. Chiar și așa, liderul ATP este privit cu cele mai mari șanse să preia conducerea în cursa titlurilor majore și să-i întreacă pe Nadal și Federer.
Mats Wilander și-a exprimat și el opinia și a mărturisit că și-ar dori ca cei trei să rămână la egalitate, la 20 de titluri majore:
"Ar fi grozav dacă cei trei ar rămâne la 20 de titluri majore. E foarte posibil să se întâmple, părerea mea. Cu toate acestea, sunt sigur că Djokovic se va antrena precum o fiară pentru a câștiga Australian Open anul viitor", a spus expertul Eurosport.

Rezumatul finalei de la US Open 2021, Novak Djokovic - Daniil Medvedev, încheiată în trei seturi

Tenis
Higgins, "rușinat" de retragerea lui Federer: "Cum ar fi să-l țin pe O'Sullivan de mână și să plâng"
ACUM 10 ORE
Tenis
Participă Novak Djokovic la Australian Open 2023? Anunțul făcut de directorul turneului major
ACUM 11 ORE