Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casper Ruud, campion la Gstaad! Norvegianul s-a impus după o finală intensă cu Berrettini

Andrei Nicolae

Publicat 24/07/2022 la 15:43 GMT+3

Casper Ruud a câștigat turneul elvețian de la Gstaad, după ce l-a învins în finală pe Matteo Berrettini în setul decisiv, scor 4-6, 7-6, 6-2. Norvegianul va obține 250 de puncte și va trece pe locul al patrulea în clasamentul ATP, devansându-l pe Stefanos Tsitsipas.

Casper Ruud gewinnt das ATP-Turnier in Gstaad

Credit imagine: SID

Finala din Elveția și-a menținut echilibrul în primul set până la scorul de 2-2, când Berrettini a reușit să facă break-ul. Italianul nu și-a pierdut până la finalul setului, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 6-4.
Setul secund a fost foarte echilibrat și niciunul dintre cei doi finaliști nu a clacat pe propriul serviciu, astfel că totul s-a decis în tie-break. Berrettini a fost primul care a făcut mini-break-ul pe serviciul lui Ruud, însă norvegianul a revenit și a câștigat patru puncte pe serviciul italianului și s-a impus cu 7-4.
Citește și:
Jucătorul clasat pe locul al cincilea în clasamentul ATP a profitat de greșelile adversarului său în setul decisiv, când Ruud a început să domine autoritar finala. Norvegianul a făcut de două ori break-ul și s-a impus la final cu scorul de 6-2, cucerind astfel turneul de pe zgura de la Gstaad.

Ruud, excepțional pe zgură

Casper Ruud a cucerit astfel al nouălea trofeu din carieră și al doilea titlu în Elveția, după ce s-a impus și anul trecut aici. Norvegianul adoră să joace pe zgură, opt dintre cele nouă trofee cucerite fiind câștigate pe această suprafață, excepția fiind turneul de la San Diego, disputat pe hard.
Ruud și-a arătat valoarea și în turneul de la Roland Garros, unde a ajuns în acest an până în finală, unde a fost învins de Rafael Nadal în minimum de seturi. Norvegianul nu a făcut aceeași impresie și pe terenurile de la All England Club, unde a fost învins din turul al doilea de Ugo Humbert.
Jucătorul de 23 de ani are șansa să își arate din nou calitățile într-un turneu de Grand Slam la US Open, care va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo