Câştigătoarea de la US Open 2021 traversează o perioadă foarte grea. Finalul anului a fost complicat pentru sportiva de 19 ani, care a pierdut în sferturi la Transylvania Open, înainte de a fi eliminată în primul tur la Linz.
Adolescenta a promis că se va concentra exclusiv pe tenis, dând de înţeles, indirect, că obligaţiile avute de după câştigarea Grand Slamului de la New York au scos-o uşor de pe traiectorie. Era firesc ca Răducanu să aibă un recul, în contextul în care ea a fost solicitată mereu de presă şi a participat la numeroase emisiuni şi evenimente mondene şi publicitare.
2022 nu a început însă aşa cum şi-ar fi dorit, fiind pozitivă la COVID-19, pe final de an trecut. A revenit între timp, dar prima partidă, în turul întâi la Sydney, a fost un fiasco.
Roland-Garros
Roland-Garros : Novak Djokovic vs Yoshihito Nishioka
ACUM 6 ORE
CITEŞTE ŞI:

Emma Răducanu, prestaţie foarte slabă la Sydney

E adevărat, venită la turneu în ultima clipă, Răducanu a primit un wild-card, astfel că nu a beneficiat de statutul de cap de serie. În aceste condiţii, a avut parte de un duel infernal din primul tur, în faţă fiindu-i Elena Rybakina, numărul 13 mondial.
Sportiva de 22 de ani nu i-a dat nicio şansă jucătoarei cu origini în România, cedând un singur game. Răducanu e departe de forma din august-septembrie, iar acest lucru s-a văzut în jocul ei azi: a comis 6 duble greşeli (0 aşi) şi a câştigat doar 13% din punctele jucate cu al doilea serviciu. Nu a avut nicio minge de break şi nu a reuşit să îi pună probleme reale adversarei.
Emma Răducanu spera ca la Sydney să îşi regăsească forma, astfel încât la Australian Open să poată spera la o performanţă bună, dar e improbabil ca britanica să ajungă la starea fizică şi mentală potrivite săptămâna viitoare.
În optimile de finală, Rybakina o va întâlni pe Caroline Garcia, pentru ca în sferturi să o aibă drept posibilă adversară pe Jaqueline Cristian. Românca o va întâlni în optimi pe Barbora Krejcikova, câştigătoarea de la Roland Garros.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
Roland-Garros : Petra Kvitova vs Anna Bondar
ACUM 6 ORE