Ion Țiriac a fost, în anii 70, antrenorul lui Guillermo Villas, unul dintre cei mai buni jucători de tenis ai timpurilor sale. Adept al antrenamentelor dese și până la epuizare, Ion Țiriac nu l-a slăbit de acest regim nici pe Villas, oricât de bun și talentat era. Altfel, Țiriac a spus în nenumarate rânduri despre Simona Halep că trebuie să se antreneze din greu pentru a se menține în top. El a precizat de mai multe ori că dacă un copil muncește de la 5-6 ani câte cinci ore pe zi la antrenament, poate da scris că măcar unul din 10 va intra, la seniorat, în Top 10 ATP.
https://i.eurosport.com/2020/06/19/2835842.jpg
Acum, la mai bine de 40 de ani distanță de când îl antrena pe Guillermo Villas, noi povești ies la iveală despre Ion Țiriac, antrenorul de tenis. Fostul tenismen argentinian, Guillermo Conti, a vorbit despre Ion Țiriac, alături de care a lucrat timp de doi ani cât timp a fost sparring partner-ul lui Guillermo Villas. Conti a declarat că Țiriac era extrem de strict și că se comporta adesea ca un tiran.
Tenis
Țiriac, tun financiar în pandemie! Fostul tenismen e de abia pe locul 3 în topul bogaților României
27/11/2021 LA 18:13
Am fost norocos să îl întâlnesc și să mă antrenez timp de doi ani cu Villas și cu Țiriac. Pot spune cu siguranță că Țiriac era un tiran, chiar dacă nu l-am văzut niciodată să arunce mingile. Era extrem de strict și era imposibil să-l contrazici - Guillermo Conti, pentru La Nacion

Ion Țiriac, al doilea cel mai bogat român

Ion Țiriac (81 de ani) nu mai este cel mai bogat român. Fostul mare tenismen, care organizează anual turneul de la Madrid, a fost detronat de către Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath.Cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, Ion Țiriac a fost poziționat în topul miliardarilor lumii pe locul 2.276 în topul realizat de către Hurun Report, din China.
Între timp, Țiriac a fost detronat de către Daniel Dines (47 de ani), fondatorul companiei UiPath, a cărui avere este estimată la 1,4 miliarde de dolari. Anul trecut, acesta era prezentat de revista Forbes drept primul miliardar din afaceri cu roboți software. Astfel, Țiriac devine al doilea cel mai bogat om din România.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Tenis
Țiriac pregătește o super-lovitură la București! Vrea organizarea unui nou turneu: "Va fi pe zgură"
17/10/2021 LA 13:56
Tenis
Ion Țiriac, cadou special pentru Simona Halep de ziua ei! Ce a primit în dar de la Darren Cahill
28/09/2021 LA 09:00