Ieri, în mod total neașteptat, Novak Djokovic nu a avut nicio șansă în fața italianului de 25 de ani de pe locul 42 ATP, Lorenzo Sonego. Acesta din urmă s-a impus în fața principalului favorit de la Viena la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc, scor 6-2, 6-1. Italianul se poate mândri cu mai mult decât că l-a învins pe cel mai bun jucător al lumii la ora actuală.
El este primul lucky loser care se impune în fața lui Novak Djokovic. Sârbul nu mai cedase niciodată într-un meci cu un jucător care pierduse în calificări, dar fusese până la urmă acceptat pe tablou în urma retragerilor. Mai mult, este pentru prima dată când Nole câștigă atât de puține game-uri într-un meci. Este a doua înfrângere a sezonului pentru Djokovic, care a mai fost învins în finala de la Roland Garros de Rafael Nadal.

Lorenzo Sonego, felicitat de Kyrgios pentru umilința pe care i-a administrat-o lui Djokovic

Australian Open
L-a dat Srdjan Djokovic de gol pe Nole? Ce a spus despre participarea la Australian Open 2022
IERI LA 18:47
După meci, Sonego a transmis pe contul personal de Instagram că a avut emoții uriașe în meciul cu Djokovic, dar și că succesul înregistrat ieri la Viena este fără doar și poate victoria carierei lui. La aceeași postare, Nick Kyrgios și-a făcut apariția și l-a felicitat pe italian: "Prestația ta a fost briliantă!", a scris australianul pe Instagram.
În ciuda înfrângerii de ieri, Novak Djokovic este sigur că va termina anul pe primul loc în clasamentul mondial şi va egala astfel recordul deţinut de americanul Pete Sampras, care a fost lider mondial la final de an de şase ori (între 1993 şi 1998). Sârbul de 33 de ani a terminat pe primul loc în ierarhia mondială anii 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Rivalii săi Rafael Nadal şi Roger Federer au reuşit această performanţă de cinci ori fiecare.Pe lângă această performanță încredibilă, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic lider mondial care încheie un sezon competițional pe locul 1 ATP, la 33 de ani și șase luni.
Tenis
Boris Becker, vehement cu Novak Djokovic: "Dacă vrea să participe la turnee, să respecte regulile!"
26/11/2021 LA 14:54
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13