În mod total neașteptat, Novak Djokovic nu a avut nicio șansă vineri în fața italianului de 25 de ani de pe locul 42 ATP, Lorenzo Sonego. Acesta din urmă s-a impus în fața principalului favorit de la Viena la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc, scor 6-2, 6-1. În continuare, italianul se va duela în semifinale cu Daniel Evans, care a trecut în sferturi de Grigor Dimitrov. Anterior, Sonego trecuse de Lajovic și Hurkacz, fără a ceda set.
Italianul se poate mândri cu mai mult decât că l-a învins pe cel mai bun jucător al lumii la ora actuală. El este primul lucky loser care se impune în fața lui Novak Djokovic. Sârbul nu mai cedase niciodată într-un meci cu un jucător care pierduse în calificări, dar fusese până la urmă acceptat pe tablou în urma retragerilor. Mai mult, este pentru prima dată când Nole câștigă atât de puține game-uri într-un meci. Este a doua înfrângere a sezonului pentru Djokovic, care a mai fost învins în finala de la Roland Garros de Rafael Nadal.

Novak Djokovic, în "topul rușinii" alături de Ilie Năstase

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Mai mult, în urma înfrângerii suferite vineri, Novak Djokovic a ajuns în "topul rușinii" alături de Ilie Năstase. Nole a reușit să câștige în meciul cu Sonego doar trei game-uri. Doar o dată s-a mai întâmplat ca liderul mondial din ATP să aibă pe tabelă mai puține game-uri. Este vorba despre Nasty, care a câștigat în 1974 la Lakeway doar două game-uri în partida cu Cliff Richey.
În ciuda înfrângerii de ieri, Novak Djokovic este sigur că va termina anul pe primul loc în clasamentul mondial şi va egala astfel recordul deţinut de americanul Pete Sampras, care a fost lider mondial la final de an de şase ori (între 1993 şi 1998). Sârbul de 33 de ani a terminat pe primul loc în ierarhia mondială anii 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Rivalii săi Rafael Nadal şi Roger Federer au reuşit această performanţă de cinci ori fiecare.

Novak Djokovic va încheia sezonul pe locul 1 ATP

Pe lângă această performanță încredibilă, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic lider mondial care încheie un sezon competițional pe locul 1 ATP, la 33 de ani și șase luni. Înainte, recordul era deținut de Rafael Nadal, care încheiase un sezon pe locul 1 ATP pe când avea 33 de ani și cinci luni.
Turneul de 500 de puncte de la Viena poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Săptămâna viitoare vom putea urmări de asemenea turneul Masters de la Paris, acolo unde Rafael Nadal, campionul din 2020 de la Roland Garros, este principal favorit.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16