Ana Bogdan a fost învinsă dramatic de ucraineanca Daiana Yastremska, în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7), marţi seara, în prima rundă a turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro. Ana Bogdan (29 ani, 97 WTA) s-a înclinat la capătul unui meci-maraton care a durat trei ore şi 5 minute.
După meci, sportiva noastră a dat dovadă de mare caracter și a vorbit la superlativ despre adversară, care se află într-o situație extrem de grea, din cauza conflictului din Ucraina. Azi, la revenirea din Franța, Ana Bogdan a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport în care a vorbit despre cel mai dificil meci din întreaga carieră, pe care nu-l va uita niciodată.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
"A fost un moment nepotrivit!" Ce planuri are Ana Bogdan după eliminarea de la Roland Garros
ACUM 11 ORE

Ana Bogdan, marcată de întâlnirea cu Dayana Yastremska de la Lyon

"Nu cred că am jucat vreodată un meci cu o încărcătură emoțională atât de mare. Sinceră să fiu nu m-am așteptat să joc chiar cu ea pentru că eu când am văzut acea postare pe care ea a făcut-o m-a atins profund. M-am gândit <Doamne, sunt două copile!> Ea are 21 de ani, sora ei cred că are 15. Să plece așa în lume cu un băgăjel după ele… fără părinți, fără cineva din familie, să-i lași în urmă și nu ai idee dacă îi mai vezi, nu-i mai vezi… Am încercat să mă pun în locul ei și m-a emoționat foarte tare.
I-am dat un mesaj, am întrebat-o dacă este bine, știam că vine prin România, că va trece prin țara noastră. Am întrebat-o dacă are nevoie de ceva cât timp e în România și mi-a spus că încearcă să vină la Lyon, dar nu foarte sigură că poate ajunge la timp. A doua zi a ieșit tabloul și am văzut că joc împotriva ei. Îmi părea atât de rău, mi-am zis că trebuie să fiu puternică, e vorba de o competiție, e un meci, trebuie să-l joc ca atare și să încerc să trec peste aceste momente.
Mi-a fost foarte greu știind toată situația din țara ei, cu familia ei, cu ea. Nu cred că am mai trecut prin așa ceva până acum. Pe de o parte îmi pare foarte rău că am pierdut pentru că e normal, dar pe de altă parte, atunci când am îmbrățișat-o la fileu și am văzut-o cât era de marcată de tot ce s-a întâmplat. Nu știu cât de conștientă era ea că a câștigat meciul, a fost așa, ca o descărcare emoțională pentru ea. Când am văzut pe ea așa am știut că nu voi uita experiența asta niciodată. A fost wow. A fost ceva natural. Mi-a venit s-o iau în brațe și să-i spun că totul va fi bine, că n-o să se termine lucrurile așa, că o să fie alături de părinți și că e puternică", ne-a povestit Ana Bogdan într-un interviu exclusiv.

#ETalks cu Ana Bogdan, după cel mai greu meci al carierei, cu Dayana Yastremska la Lyon

Ana Bogdan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi despre meciul cu Dayana Yastremska

"Jucând abia marți, noi ne-am întâlnit și înainte de partidă și era tot timpul cu sora ei. Am mers la ea și i-am spus că mă bucur ca a ajuns la Lyon. Am întrebat-o cum se simte, dacă a luat legătura cu părinții, dacă ei sunt bine. Mi-a spus că nu poate vorbi tot timpul cu ei, doar atunci când prind semnal, când nu sunt la subsol, când nu stau acolo ascunși. Se vedea, mai ales la sora ei mai mică, cât de mult le afectează situația asta.
Și acum mă trec fiorii, am piele de găină când mă gândesc pentru că mi-am dat seama când am intrat pe teren că sunt aici și așa a fost să fie. Așa a vrut Dumnezeu să fie și noi mereu ne întrebăm de ce. În timp, când dăm filmul înapoi, realizăm că acel moment ți-a fost dat ție să-l trăiești cu un scop și ai avut o anumită misiune în momentul ăla.
Au fost niște mingi pe care în altă situație le-aș fi putut gestiona în cu totul alt mod, dar acolo am fost foarte cuprinsă de emoții. Când strigam, mă încurajam, nu mi-era bine. Mă simțeam prost față de ea, simțeam că nu e corect ce se întâmplă. M-a marcat foarte tare. E o copilă, are 21 de ani. Să nu știi dacă-ți mai revezi părinții, să vii la turneul de tenis și să arăți cât ești de puternică. Pe mine asta m-a impresionat la ea", ne-a povestit Ana.
CITEȘTE ȘI:

Ana Bogdan, despre ce i-a spus Dayanei Yastremska la fileu

"I-am spus în primul rând că o felicit din toată inima pentru cum a luptat și pentru cum a jucat. Ea plângea și-mi spunea cât îi e de greu. I-am spus că știu că și mie îmi era. Cumva am împărțit emoțiile alea cu ea. I-am spus că e puternică și că-i va merge foarte bine și-n următoarele meciuri și să nu-și facă griji pentru că e cineva acolo sus care e lângă ea.
Îi doresc din tot sufletul să meargă până în finală și să câștige turneul. Din prima i-am dorit foarte mult bine. A fost totul natural. Ok, suntem adversare, dar momentul ăsta e mai mult decât un meci de tenis. E ceva între 2 suflete, între 2 oameni și e o altfel de luptă, și atunci mi-am dat seama că sunt pe teren, lupt, dar că las capul în joc în fața ei. Situația ei, viața ei era în pericol. Nu am putut să lupt cu adevărat împotriva ei", a afirmat Ana Bogdan pentru Eurosport.

Ce spune Ana Bogdan despre războiul din Ucraina

"Tenismenii ruși nu au nicio vină, cred că un singur om are o vină în toată nebunia care se întâmplă acum. Sunt atât de mulți oameni care au murit nevinovați, care suferă, mame cu copii, e așa un haos total. Și după ce am trăit 2 ani de zile cu COVID, o altă mare suferință, acum trăim aceste vremuri atât de incerte, nu e ok.
În fiecare zi în care mă trezesc mulțumesc pentru viața pe care o trăiesc și trimit un gând de pace și iubire în toată lumea. Să existe mai multă iubire, înțelegere, empatie. Mi se pare că s-au cam estompat aceste lucruri. Nu prea știm să mai fim oameni, la cel de lângă noi nu prea ne mai uităm", ne-a mai spus Ana, la revenirea în țară.
Pentru Rusia, măsurile care se iau împotriva ei la nivel mondial nu pot fi ignorate. În tenis, turneele programate în Rusia și Belarus au fost anulate, iar ITF a anunțat în mod oficial că tenismenii din Rusia și Belarus pot concura în continuare în turneele internaționale și la Grand Slam-uri. Totuși, aceștia nu vor mai putea reprezenta Rusia și Belarus și nici steagul acestor țări nu va mai fi afișat.
Tenis
Bogdan, eliminată de Azarenka în turul 1 la Roland Garros! Românca a servit pentru meci în setul 2
ACUM 13 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 16 ORE