Ana Bogdan a fost învinsă dramatic de ucraineanca Daiana Yastremska, în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7), marţi seara, în prima rundă a turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro. Ana Bogdan (29 ani, 97 WTA) s-a înclinat la capătul unui meci-maraton care a durat trei ore şi 5 minute.
După meci, sportiva noastră a dat dovadă de mare caracter și a vorbit la superlativ despre adversară, care se află într-o situație extrem de grea, din cauza conflictului din Ucraina.
"Azi a fost destinat să fie ziua ta. O meriți total. A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat în termeni de emoții și de stăpânire a lor. A trebuit să lupt, asta e competiția, dar cumva știam că nu e fair-play. Fie ca Dumnezeu să te protejeze, să o protejeze pe sora ta, pe familia ta și pe toți oamenii (n.r.din Ucraina). Fie ca toți să trăim în pace", a fost mesajul impresionant al româncei.
Roland Garros
Organizatorii Roland Garros, despre starea lui Nadal: "Ne rugăm să îi fie bine, îi ținem pumnii"
ACUM 2 ORE
Cuvintele Anei Bogdan au impresionant enorm, iar presa de pretutindeni a preluat declarațiile. Jose Morgado, unul dintre cei mai buni jurnaliști pe tenis din lume, a lăudat atitudinea sportivei noastre. "Bogdan a pierdut, dar a câștigat de asemenea", a scris acesta pe Twitter.
CITEȘTE ȘI:
ITF A SUSPENDAT FEDERAȚIILE DE TENIS DIN RUSIA ȘI BELARUS! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TENISMENII RUȘI ȘI BIELORUȘI

Ana Bogdan a ratat minge de meci. Dezvăluirile teribile ale Daianei Yastremska

Românca a dominat primul set şi s-a impus cu 6-3. Actul secund a fost echilibrat şi s-a mers cap la cap, dar Ana a ratat o minge de meci la 6-5. În tiebreak, Yastremska a reuşit să fructifice a treia sa minge de set (9-7) şi a egalat situaţia. Setul decisiv a fost unul tensionat, cu răsturnări de scor: Bogdan a condus cu 2-0 şi 3-1, ratând şansa de a se desprinde la 3-0, apoi ucraineanca a câştigat trei ghemuri la rând şi a preluat controlul (4-3). Setul a ajuns în tiebreak, unde ucraineanca a condus cu 4-0 şi 6-3, a ratat trei mingi de meci, apoi Bogdan a ratat alta, la 7-6, după care Daiana Yastremska s-a impus cu 9-7. Ana Bogdan s-a ales cu un cec de 2.158 de euro şi un punct WTA.
În optimile de finală ale turneului de la Lyon, Yastremska o va întâlni pe suprinzătoarea Cristina Bucsa (Spania), jucătoare venită din calificări, care a trecut în trei seturi de Alize Cornet, cap de serie numărul 4.
"Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală, dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate. Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze", a povestit Yastremska, potrivit site-ului oficial al turneului de 250 de puncte de la Lyon.
"Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă în Ucraina. De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm, am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon'', a mai spus jucătoarea.
Roland Garros
Simona Halep, prima mare schimbare în joc, de când e antrenată de Mouratoglou
ACUM 3 ORE
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 3 ORE