UPDATE | Ana Bogdan a pierdut dramatic partida cu Dayana Yastremska, din primul tur al turneului WTA 250 de la Lyon. Românca a câștigat primul set cu 6-3, dar le-a cedat pe următoarele două la tie-break, cu același scor 9-7. Partida care a durat peste 3 ore a fost una pe muchie de cuțit. Ana a ratat inclusiv două mingi de meci, una la 6-5 pentru ea în setul doi, iar cealaltă în tie-break-ul decisivului, după ce salvase în prealabil 3 șanse de meci consecutive ale adversarei.
În turul secund, Yastremska va juca împotriva ibericei Cristina Bucsa, o jucătoare venită din calificări, care a reușit o mare surpriză în primul tur, eliminând-o pe favorita publicului, Alize Cornet (2-1 la seturi).
Știrea inițială
Roland Garros
"A fost un moment nepotrivit!" Ce planuri are Ana Bogdan după eliminarea de la Roland Garros
ACUM 7 ORE

Dayana Yastremska, primită cu brațele deschise în România

Dayana Yastremska, sportivă care a fugit alături de sora ei mai mică din calea războiului din Ucraina, a ajuns inițial în România, acolo unde a fost primită cu brațele deschise de românii aflați în vamă. Mai apoi, Yastremska a plecat la București, de unde a zburat la Lyon pentru a evolua la turneul de 250 de puncte din Franța.
Ieri, surorile Yastremska au cedat în proba de dublu, iar azi, Dayana a revenit pe teren pentru meciul din primul tur cu românca Ana Bogdan. La intrarea pe teren, Yastremska a purtat pe umeri steagul Ucrainei. Ea a fost aplaudată în picioare de toți cei aflați pe marginea terenului și în tribune.
"Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală, dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate. Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze", a povestit Yastremska, potrivit site-ului oficial al turneului de 250 de puncte de la Lyon.
"Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă în Ucraina. De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm, am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon'', a mai spus jucătoarea, care urmează s-o întâlnească azi la Lyon în proba de simplu pe Ana Bogdan.
Tenis
Bogdan, eliminată de Azarenka în turul 1 la Roland Garros! Românca a servit pentru meci în setul 2
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 12 ORE