Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, pe Instagram, că nu va participa la turneul de la Roland Garros din cauza accidentării pe care a suferit-o la Roma. Pe 12 mai, Simona Halep era nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Mai apoi, Halep a anunţat că are o mică ruptură musculară în partea superioară a gambei stângi, urmând ca din 17 mai să înceapă recuperarea în România, la piscină şi sală. Campioana noastră va reveni pe teren, dacă totul merge conform planului în procesul recuperării, la un turneu pregătitor pentru Wimbledon, iar apoi la turneul major la care încă este campioană en-titre după succesul din 2019 (turneul nu a avut loc în 2020).
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
ACUM O ZI

Simona Halep nu a suferit o singură ruptură musculară la Roma, ci două

"De obicei nu sunt în această perioadă acasă, dar din păcate anul acesta m-am accidentat. Este diferit față de anul trecut pentru că anul trecut nu se jucau turnee. Atunci a fost mai ușor de gestionat, dar acum sufăr puțin, toată lumea e la turnee, iar eu sunt acasă. Nu pot nici să mă antrenez pentru că accidentarea este încă la început. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare pentru că mușchiul încă nu s-a sudat. E greu, pentru că nu sunt obișnuită să stau în mijlocul sezonului acasă și să nu fac nimic.
Momentele de la Roma au fost într-adevăr grele pentru că din nimic mi s-a întâmplat această ruptură. Nu am anticipat-o absolut deloc. Mi s-a părut imposibilă că stand la retur se poate întâmpla o ruptură musculară. Chiar am avut două. Prima este mult mai profundă, a doua este la suprafață, dar amândouă sunt destul de periculoase. Am acceptat această accidentare și sunt destul de pozitivă pentru că știu că dacă ești pozitiv și ai încredere te poți vindeca mai repede și am început deja proesul vindecării", a spus Simona Halep în exclusivitate pentru Eurosport.

Simona Halep a suferit două rupturi la Roma! Anunțul făcut de marea noastră campioană

Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
IERI LA 11:44
Tenis
Simona Halep a revenit pe teren! Unde și cu cine se pregătește la o lună după ce a fost suspendată
24/11/2022 LA 11:26