Turneele pe hard din Statele Unite s-au terminat odată cu Miami, dar unii jucători își încep sezonul de zgură tot peste ocean, la Huston, unde în această săptămână are loc turneul ATP 250.
Competiția a început în week-end, cu meciurile din calificări, iar una dintre partide a fost de-a dreptul fascinantă. Este vorba despre duelul dintre canadianul Steven Diez (292 ATP) și olandezul Gijs Brouwer (361 ATP), din ultimul tur al calificărilor.
Diez conducea cu 6-4, 5-4 când ploaia a întrerupt partida. La reluare, canadianul și-a procurat o minge de meci, pe care a fructificat-o cu un retur de senzație. Arbitrul a fost auzit anunțând "Game, set and match, Diaz", iar canadianul a sărbătorit victoria.
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 4 ORE

ATP Huston | Stevem Diaz a pierdut un meci în care fusese declarat câștigător

Ceea ce s-a întâmplat depășește însă orice imaginația. Gijs Brouwer a venit înspre fileu și i-a spus arbitrului că serviciul său fusese aut, astfel că punctul ar trebui rejucat. Oficialul a coborât din scaun pentru a verifica urma și i-a dat dreptate olandezului.
Diez a fost un car ne nervi și a cerut intervenția supervizorului, acuzând că urma indicată nu era cea corectă (în videoclip se vede cum arbitrul indică o urmă dintr-un alt loc față de cel în care căzuse mingea trimisă de Brouwer). În plus, Brouwer ar fi încercat să joace punctul, dar nu a ajuns la passing-ul său. Canadianul a susținut că adversarul ar fi trebuit să ceară rejucarea imediat după serviciu, nu după ce a văzut că returul său fusese câștigător.
Arbitrul nu a putut fi înduplecat și meciul a continuat, iar Diez a clacat complet după reluare. Canadianul a pierdut setul doi cu 7-5 și a cedat în decisiv cu 6-2, fiind astfel eliminat din competiție. Șansa i-a surâs totuși și va intra pe tabloul principal din postura de lucky-looser, după retragerea lui Jaume Munar. Astfel, va juca astăzi în primul tur împotriva australianului Jordan Thompson.
Cele mai importante meciuri ale turneului de la Huston vor fi în această săptămână, în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.
Citește și:
Roland Garros
Halep și Mouratoglou, vedetele unui super-reportaj CNN, înainte de Roland Garros
ACUM 7 ORE
Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes Lyon
Cameron Norrie a câștigat turneul de la Lyon
ACUM 7 ORE