Billie Jean King este una dintre cele mai mari tenismene din istorie. Fosta jucătoare, ajunsă acum la 76 de ani, are în palmares 39 de titluri de Grand Slam la simplu și la dublu și este cea care a pus bazele Asociației Internaționale a jucătoarelor de tenis (WTA).
Este pentru prima dată când o competiție globală este numită după o femeie. De altfel, fosta mare jucătoare este un avocat activ al egalității de gen. Billie Jean King s-a arătat foarte entuziasmată de această decizie Federației Internaționale de Tenis (ITF): "Este foarte interesant. Este într-adevăr o mare onoare și sunt foarte recunoscătoare."
FED Cup este prima competiție internațională pe echipe din tenisul feminin. Prima ediție a avut loc în 1963, iar Billie Jean King a făcut parte din echipa Statelor Unite care s-a impus atunci cu 2-1 în fața Australiei. În total, Billie Jean King are 7 titluri ca jucătoare și încă 4 în calitate de căpitan al echipei. De altfel, SUA este cea mai titrată națiune din această competiție, având 18 trofee în palmares, ultimul obținut în 2017.
VTB Kremlin Cup
Simona Halep luptă pentru un loc în sferturi la Moscova în partida de astăzi cu Veronika Kudermetova
ACUM 4 ORE
"De la a juca la prima ediție a Fed Cup în calitate de membru al echipei victorioase a SUA în 1963, a fonda WTA și a deveni primul său președinte, până la a fi prima sportivă de sex feminin care a primit Medalia Prezidențială a Libertății din SUA, Billie Jean King nu a încetat niciodată să deschidă noi drumuri.", a declarat David Haggerty, președintele ITF.
Prima ediție a competiției sub noua denumire va avea loc în aprilie 2020 la Budapesta, iar la start vor lua parte 12 echipe.
https://i.eurosport.com/2020/07/12/2849181.jpg

Mesajul Simonei Halep după redenumirea FED Cup

Aflată la Roma pentru turneul Premier 5 de la Foro Italico, Simona Halep a transmis un mesaj cu ocazia redenumirii aceste competiții, care este una foarte importantă pentru sportiva noastră.
"Bună Billie Jean! Felicitări pentru creearea Billie Jean King Cup. FED Cup este un eveniment special și sunt foarte bucuroasă să aud că va avea un viitor strălucit. Mulțumesc și ”Ciao” de la Roma", a spus Simona cu ocazia redenumirii acestei competiții.
Naomi Osaka, Petra Kvitova, Ons Jabeur sau Marta Kostyuk sunt alte jucătoare care s-au arătat încântate de această decizie și au transmis mesaje cu această ocazie.
VTB Kremlin Cup
Organizatorii turneului de la Moscova au anunțat programul de joi! La ce oră va juca Simona Halep
ACUM 19 ORE
VTB Kremlin Cup
Simona Halep s-a întâlnit la Moscova cu cel mai înfocat fan! Surpriză neașteptată: "Fără cuvinte!"
IERI LA 08:01