Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, după victoria din Fed Cup: "Acest succes are un loc special în sufletul meu"

Irina Aldea

Publicat 07/02/2020 la 22:18 GMT+2

Ana Bogdan câștigă al doilea meci al zilei, scor 6-3, 6-7, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 13 minute de joc. Aceasta este prima victorie a Anei în Fed Cup.

Bogdan

Credit imagine: Eurosport

Ana Bogdan (nr. 90 WTA) a câștigat cel de-al doilea meci din duelul România -Rusia de la Fed Cup, după ce a învins-o în trei seturi pe jucătoarea Veronika Kudermetova (nr. 38 WTA), scor 6-3, 6-7, 6-1, după două ore și 15 minute de joc. Ana Bogdan a câștigat primul game al partidei, însă Kudermetova a egalat la game-uri, 1-1. Rusoaica a reușit un break, 1-2, după care jucătoarea din România a restabilit egalitatea, cu un break, și a și preluat conducerea, 3-2. Kudermetova a egalat, însă Ana Bogdan și-a revenit, a câștigat trei game-uri la rând și primul set, scor 6-3, după 36 de minute de joc.
Bogdan
Primul game din setul al doilea a fost câștigat de Kudermetova, dar românca a restabilit repede egalitatea, fără să piardă un punct. Cele două au mers mână în mână și în următoarele game-uri, scor 2-2. Kudermetova s-a înderpătat de Ana, scor 2-4, dar jucătoarea născută în Sinaia a reușit un break, în cel mai lung game al meciului. Cele două au continuat să fie la egalitate de game-uri, 4-4, 5-5, 6-6 și au ajuns tiebreak, care a fost câștigat de rusoaica și s-a ajuns în decisiv. Setul al treilea a fost câștigat de Ana Bogdan, după 31 de minute de joc, după ce a pierdut un singur game, scor 6-1.

Ce a spus Ana Bogdan la conferința de presă

Mă bucur că a fost atât de multă lume. Energia publicului și susținerea lor m-a ajutat extrem de mult și m-a făcut să lupt până la ultimul punct. Am crezut foarte mult că voi câștiga și am fost acolo la fiecare minge, m-am luptat pentru fiecare punct.
Atmosfera din sală m-a ajutat extrem de mult și nu doar în setul decisiv, cât și pe parcursul meciului. Au fost extraordinari și doresc sa le mulțumesc tare mult că au avut atâta energie și îmi doresc mult sa vină și mâine pentru ca mâine este o zi decisivă. Avem nevoie de sprijinul lor.
Din păcate nu am avut timp să vorbesc cu Gabi. Nici nu am apucat să ne vedem dupa ce ea a terminat meciul. Eu începusem deja încălzirea și eram într-o altă cameră. Cred că a avut emoții destul de mari și abia prin setul al doilea și-a revenit, dar cred că a fost un pic cam târziu. Mâine este o altă zi și va fi un cu totul alt meci și îmi doresc sa iasă cât mai bine.
Cu siguranță această victorie este pe primul loc pentru că este pentru prima data când joc pentru România în Fed Cup. Cred că a fost un meci mare pe care l-am gestionat bine. Va rămâne un meci care va avea un loc special în sufletul meu.
Nu știu dacă va conta faptul că adversara de mâine a stat mai puțin pe teren azi, poate da, poate nu. În fiecare zi te simți altfel, contează și foarte mult ce fel de recuperare faci și cum te odihnești în noapte dinaintea meciului. Eu nu o să stau sa mă gândesc câte ore am stat pe teren, contează că am câștigat și cu asta trebuie sa rămân în minte.
Cu siguranță publicul mă va ajuta. Când am jucat ultima dată cu ea la Limoges veneam după un turneu câștigat în Dubai. Am zburat direct acasă, mi-am refăcut bagajele și am plecat în Franța. Am avut două meciuri foarte grele și apoi am jucat cu ea. Eram destul de obosită și simțeam că nu mai pot face față ritmului, nici concentrarea n-a mai fost la fel. O sa mă gândesc mai mult la tactică, ce a fost atunci nu mai contează.
Sâmbătă, 8 februarie, vor avea loc alte două meciuri la simplu și unul la dublu, iar prima întâlnire începe la ora 14:00:
  • Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova
  • Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova
  • Irina Bara/ Raluca Olaru - Anna Blinkova/ Anna Kalinskaia.
Bogdan
Cele două echipe, România și Rusia, luptă pentru calificarea la finalele Fed Cup by BNP Paribas de la Budapesta, din 14-19 aprilie 2020.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo