Elvețianul de 39 de ani nu a mai jucat un meci oficial de la ediția din 2020 a Australian Open de atunci fiind operat de două pri la genunchi. A ratat apoi tot sezonul, unul lovit puternic de COVID-19.
Cei care vor participa la Australian Open nu vor fi exceptați de la carantină la ajungerea în Australia iar Sa consideră că adevăratul motiv pentru retragerea lui Federer ține de impactul acestui lucru asupra soției și celor patru copii ai săi.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 22 MINUTE

Adevăratul motiv al retragerii lui Federer de la Australian Open

”Principalul motiv a fost carantina. Am vorbit cu el acum o lună cu el și avea două opțiuni. Ar putea să vină cu întreaga familie și să intre în carantină. Dar problema este că Mirka și copiii nu ar putea părăsi camera. Ar trebui să stea 14 zile în cameră”, a declarat Sa pentru AceBandSports, citat de Eurosport UK.
”Excepția este valabilă doar pentru jucători. El ar putea să iasă afară, să se antrenze și să se întoarcă, dar familia sa nu. Mirka nu a fost de acord”, a precizat el.
”Cealaltă opțiune era să vină singur. Dar asta ar fi însemnat cel puțin cinci săptămâni departe de familie. Iar el s-a gândit că are 39 de ani, patru copii, 20 de Grand Slam-uri. Nu îmi mai permit să fiu cinci săptămâni departe de familie”, a adăugat Sa.
Roland Garros
Mesajul Igăi Swiatek după prima victorie de la Roland Garros! Ce a scris pe camera de filmat
ACUM 26 MINUTE