Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic în mai multe oraşe din Balcani, avea un scop nobil - strângerea de bani în scopuri caritabile -, însă are şi o componentă sportivă, în sensul că oferă jucătorilor meciuri în picioare într-o perioadă în care sezonul competiţional e suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Circuitul a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, în acest weekend s-a jucat la Zadar şi ar fi trebuit să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie). Iniţial a existat un turneu şi în Muntenegru (27/28 iunie), dar acesta fusese deja anulat.

Finala Adria Tour de la Zadar, anulată, întregul circuit e în pericol

În urmă cu puţine minute, Goran Ivanisevic a anunţat că ultimul act de la Zadar, dintre Djokovic şi Rublev, a fost anulat, ca urmare a informaţiei oferite de Dimitrov: bulgarul a fost testat pozitiv cu COVID-19.
Cupa Davis
Canada a cucerit în premieră Cupa Davis! Shapovalov și Auger-Aliassime, eroii canadienilor
ACUM 2 ORE
Dimitrov a călătorit în Croația pentru a juca în acest weekend, participând inclusiv la partida amicală de baschet, jucată contra unei echipe locale, împreună cu toți ceilalți tenismeni. După confruntarea cu Borna Coric, de ieri, Dimitrov s-a întors la Monte Carlo, simţindu-se rău. Azi, a venit şi rezultatul analizelor de coronavirus făcute, iar bulgarul a fost testat pozitiv.
Potrivit ubitennis.com, la Belgrad nu s-au luat măsurile de distanțare socială între participanți, personal sau spectatori, foarte puțini fani au purtat măști, iar standurile de lângă arenă au fost în permanenţă aglomerate. În plus, copiii de mingi au înmânat prosoape jucătorilor ca înainte de pandemie, iar la petrecerea de după competiţie mulţi s-au îmbrăţişat. La aceasta ar fi participat şi un jucător de la echipa de baschet a lui Partizan Belgrad, care ulterior a fost depistat pozitiv la coronavirus.
Momentan nu s-a stabilit dacă Dimitrov a contractat virusul în weekendul de la Belgrad sau a fost deja infectat înainte de a ajunge în Serbia. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă va rămâne un caz izolat sau şi alți participanți la Adria Tour vor fi şi ei afectaţi de virusul COVID-19. Cert e că finala de la Zadar a fost amânată, iar în acest moment restul circuitului stă sub semnul întrebării.
Potrivit jurnalistului Mike Dickson (Mailsport), toți cei implicați în evenimentul de la Zadar, Adria Tour, vor merge de urgență la hotel, acolo unde vor fi testați pentru coronavirus.
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
ACUM 4 ORE
Tenis
Canada a revenit cu Italia și va juca finala Cupei Davis!
ACUM 10 ORE