Franţa este pentru a treia oară în lockdown, după ce preşedintele Macron a fost nevoit să ia această decizie pentru a gestiona cazurile de coronavirus. Măsura e valabilă până pe 2 mai, astfel că turneul de la Roland Garros - care va începe pe 23 mai, în direct pe Eurosport - nu ar trebui să fie afectat. Totuși, organizarea competiției majore are acum asupra sa un mare semn de întrebare.
Ministerul francez al Sporturilor a precizat marţi că discută cu organizatorii turneului de tenis de la Roland Garros (23 mai – 6 iunie) în legătură cu o eventuală "decalare de câteva zile" şi cu "modalităţile de primire a publicului": "Au loc discuţii cu organizatorii mai ales în ce priveşte modalităţile de primire a publicului. Se discută despre o declare cu câteva zile", a anunţat ministerul.
Tenis
Românii s-au înghesuit să o vadă pe Emma Răducanu la antrenament. Discurs superb în română
ACUM 11 ORE

"Decalarea", planul luat în calcul pentru Roland Garros 2021

Organizatorii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului s-au gândit deja la variante alternative, în contextul în care locdownul s-ar prelungi (cea mai vehiculată variantă luată în calcul e amânarea). În urmă cu câteva zile, preşedintele Federaţieie de Tenis, Gilles Moretton, era încrezător că lucrurile se vor desfăşura conform planului iniţial. Situația din Franța suferă modificări abrupte de la o zi la alta în privința pandemiei de coronavirus.
În 2020, turneul a fost amânat mai multe luni şi s-a desfăşurat la sfârşitul lui septembrie, organizatorii permiţând 1.000 de spectatori pe zi. În această perioadă, sportul profesionist continuă în Franţa, dar în spatele porților închise. O decizie finală în privința turneului major de la Paris va fi luată în curând.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
VTB Kremlin Cup
Campioana de la Moscova vine la Transylvania Open! Este pe o jumătate diferită de tablou cu Halep
ACUM 14 ORE
Tenis
Simona Halep a vorbit despre turneul de la Cluj: "Stați să trec de primul tur"
ACUM 15 ORE