Franţa este pentru a 3-a oară în lockdown, după ce preşedintele Macron a fost nevoit să ia această decizie pentru a gestiona cazurile de coronavirus. Măsura e valabilă până pe 2 mai, astfel că turneul de la Roland Garros - care va începe pe 23 mai, în direct pe Eurosport - nu ar trebui să fie afectat. Totuși, organizarea competiției majore are acum asupra sa un mare semn de întrebare.
De curând, Roxana Mărăcineanu (45 de ani), ministrul francez al sportului, a anunțat că există posibilitatea ca turneul de la Roland Garros să fie amânat, exact cum s-a întâmplat și în 2020. Până acum, francezii s-au gândit deja la mai multe variante alternative, în contextul în care locdownul s-ar prelungi (cea mai vehiculată variantă luată în calcul e amânarea).

Anunțul făcut de Roxana Mărăcineanu privind organizarea Roland Garros în 2021

Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 6 ORE
"Amânarea turneului de la Roland Garros este o posibilitate discutată cu organizatorii turneului. Suntem în discuţii cu ei pentru a vedea dacă trebuie să schimbăm data pentru ca aceasta să coincidă cu posibila reluare a tuturor marilor eveniment", a declarat Roxana Mărăcineanu, potrivit France Info.
Anul trecut, pentru prima oară în istoria competiției prestigioase de la Paris, turneul de la Roland Garros a avut loc toamna, în perioada 27 septembrie - 11 octombrie. Ediția de anul trecut a fost câștigată la masculin de Rafael Nadal, iar la feminin de Iga Swiatek. Chiar dacă perioada în care ar trebui să se desfășoare Roland Garros este incertă, preşedintele Federaţiei de Tenis, Gilles Moretton, e încrezător că lucrurile se vor desfăşura conform planului iniţial.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 6 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM 11 ORE