Ajunsă pe locul 59 WTA, Gabriela Ruse a obținut luni o victorie importantă în circuitul feminin de tenis. Sportiva noastră s-a calificat pe tabloul principal al turneului de 500 de puncte de la Dubai, după ce a eliminat-o în ultimul tur al calificărilor pe favorita numărul 6, Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute de joc.
Înainte să treacă de sportiva din Australia, clasată pe locul 39 WTA, cel mai înalt din carieră, Gabriela Ruse le-a învins la Dubai pe Gasanova și Paolini și nu a cedat niciun set. Acum rămâne de văzut pe cine va întâlni în primul tur la turneul din Emiratele Arabe Unite. Ruse poate să o întâlnească pe Sabalenka, Badosa, Mertens, Muguruza, Collins, Svitolina sau Begu.
Internationaux de Strasbourg
Sorana Cîrstea, eliminată la Strasbourg de locul 348 WTA! Gabriela Ruse, învinsă și ea în primul tur
ACUM 16 ORE

Gabriela Ruse, victorie mare la Dubai! Românca s-a calificat pe tabloul principal la Dubai

Cu o nouă echipă alături de ea, Gabriela Ruse pare să se simtă foarte confortabil, iar rezultatele o confirmă. Românca în vârstă de 24 de ani s-a despărțit de curând de Andrei Cociașu, iar acum lucrează cu Julian Vespan și Cătălin Nedelescu. Gabriela Ruse se află acum pe cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o în clasamentul WTA, însă obiectivul ei este să pătrundă în Top 50, ca mai apoi să țintească Top 10 WTA.
Deși pare un obiectiv îndrăzneț, fostul ei antrenor, Andrei Cociași, este de părere că această țintă este realizabilă: "Când am bătut palma chiar am început să credem amândoi, mai ales ea a început să creadă și să se vadă ca pe o viitoare jucătoare în top 50, iar zi de zi am făcut tot posibilul să ne apropiem din ce în ce mai mult de îndeplinirea acestui obiectiv și mă încântă atât de mult că, chit că ne despărțim acum, când era în plină ascensiune, este la nici 100 de puncte de la îndeplinirea primului obiectiv. Visul ei e să ajungă în top 10 mondial și cred cu ardoare că poate reuși asta".
Internazionali BNL d'Italia
Gabriela Ruse, eliminată în turul 2 la Roma! Românca, doar 3 game-uri cu liderul mondial
11/05/2022 LA 14:18
Internazionali BNL d'Italia
Gabriela Ruse, victorie superbă în primul tur la Roma, cu Rogers. Va întâlni liderul mondial
10/05/2022 LA 15:51