Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer a revenit cu înfrângere în circuit! Elvețianul, eliminat de locul 75 ATP la Geneva

Irina Aldea

Publicat 18/05/2021 la 18:51 GMT+3

Roger Federer, ocupant al locului 8 în clasamentul ATP, a revenit cu înfrângere în circuit după ce Pablo Andujar l-a învins în trei seturi.

Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer a revenit cu înfrângere în circuit. Marele campion din Țara Cantoanelor a fost eliminat în optimile de finală de Pablo Andujar, ocupant al locului 75 ATP, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 54 de minute de joc. În sferturile de finală, Pablo Andujar se va duela cu învingătorul meciului dintre Marton Fucsovics și Dominic Stephan Stricker.
În primul set a existat un echilibru perfect până la scorul de 5-4 pentru Pablo Andujar, atunci când Federer și-a pierdut total din concentrare și a făcut mai multe erori pentru a-i înmâna manșa inaugurală adversarului. În setul secund, Federer a apăsat pedala de accelerație și a obținut break-ul încă din startul manșei, break care s-a dovedit a fi decisiv. Astfel, principalul favorit al turneului de la Geneva a trimis partida în set decisiv.

Roger Federer, revenire cu înfrângere în circuit

În manșa a treia, Roger Federer a obținut din nou un break încă din debutul setului, moment în care s-a eliberat de presiune, însă Andujar a revenit pe finalul setului și a egalat la 4, apoi și-a consolidate break-ul și a mai obținut un break, care a reprezentant momentul de final al meciului. Ultimul meci disputat de Federer în circuit a fost pe 11 martie la Doha, acolo unde a fost eliminate în sferturi de Nikoloz Basilashvili. Următorul turneu la care va merge elvețianul este Roland Garros (30 mai – 13 iunie), în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Turneul din Geneva, denumit "Gonet Geneva Open" se dispută pe zgură, în perioada 16-22 mai, face parte din categoria "250" și are premii totale în valoare de 481.270 de euro. Competiția din Elveția se desfășoară la Parc des Eaux-Vives, cel mai vechi și de tradiție centru de tenis din Elveția. Ultimul campion este Alexander Zverev (2019). Primii patru favoriți sunt, în ordine, Roger Federer, Denis Shapovalov, Casper Ruud și Grigor Dimitrov.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo