Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic merge ca un ceas elvețian la Geneva. Nole s-a calificat în semifinalele turneului

Andrei Nicolae

Publicat 23/05/2024 la 20:27 GMT+3

Novak Djokovic a reușit calificarea în semifinalele turneului de la Geneva, după ce l-a învins în minimum de seturi pe Tallon Griekspoor. Liderul mondial a avut de muncit în primul act, când a salvat patru mingi de set, după care s-a impus fără mari emoții în partea a doua a duelului.

Serbia's Novak Djokovic celebrates after winning his ATP 250 Geneva Open tennis tournament single match against Germany's Yannick Hanfmann in Geneva.

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic se îndreaptă fără mari probleme către finala turneului de la Geneva. După ce miercuri a trecut în optimi de Yannick Hanfmann chiar în ziua în care a împlinit 37 de ani, Nole s-a impus în urmă cu puțin timp și în faza sferturilor.
Sârbul l-a înfruntat în această rundă pe Tallon Griekspoor, care i-a dat "bătăi de cap" în primul set. Până la scorul de 5-4 pentru olandez, ambii jucători au avut câte o șansă de a face break-ul, niciuna dintre ele fiind însă convertite.
La scorul menționat anterior însă, Griekspoor a avut nu mai puțin de patru mingi de break care erau echivalente cu mingi de set. Djokovic a rezistat însă eroic și a câștigat game-ul pe propriul său serviciu, după care a făcut break-ul și a câștigat setul cu scorul de 7-5, după 52 de minute.
Citește și:

Djokovic e în semifinale la geneva și poate cuceri un trofeu înainte de roland garros

În actul secund, Nole nu a mai avut nicio problemă în fața lui Griekspoor, care a cedat total după eșecul din primul act. Djokovic a făcut trei break-uri și a rezolvat soarta setului al doilea în doar 26 de minute.
Astfel, liderul mondial s-a calificat în semifinale după o victorie cu scorul de 7-5, 6-1, la capătul unei ore și 18 minute de joc. Sârbul știe și cu cine va juca în "careul de ași" al turneului din Elveția, următorul său adversar fiind cehul Tomas Machac.
Teoretic, Nole nu ar trebui să aibă probleme și ar trebui să ajungă în ultimul act al competiției, unde ar putea da peste Casper Ruud, atât timp cât norvegianul își respectă statutul de favorit atât în sferturi, cât și în semifinale.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo