Rafael Nadal încearcă să se pregătească pentru Australian Open 2022 cât mai bine cu putință, mai ales în lipsa lui Novak Djokovic, de 9 ori câștigător la Melbourne. Ibericul a revenit cu victorie în circuit și l-a învins pe lituanianul Ricardas Berankis, ocupant al locului 104 ATP, cu scorul de 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc.
În continuare, pentru un loc în semifinale, Rafael Nadal se va duela cu învingătorul meciului dintre Popyrin și Griekspoor. Pentru Nadal, 6 ATP, aceasta a fost prima partidă oficială din 5 august 2021 (simplu), când a fost învins de sud-africanul Lloyd Harris în turul doi la Washington. De atunci, ibericul a suferit o operaţie pentru a-şi rezolva problemele medicale la piciorul stâng şi a fost testat pozitiv în decembrie la COVID-19, după turneul demonstrativ de la Abu Dhabi.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 10 ORE

Rafael Nadal, revenire de senzație în circuitul mondial masculin, la Melbourne

Nadal și-a făcut deja încălzirea pentru proba de simplu de la Melbourne, spaniolul alegând să joace și la dublu, alături de Jaume Munar. Cei doi au debutat cu dreptul în proba de dublu a turneului ATP 250 Melbourne Summer Set, dotat cu premii totale de 521.000 de dolari, după ce au învins marţi, cu 6-3, 3-6, 10-4, perechea argentiniană Sebastian Baez/Tomas Martin Etchevarry.
Jucătorii argentinieni au intrat pe tabloul principal ca "lucky losers", înlocuindu-i pe australienii Alexei Popyrin/Marc Polmans, care s-au retras cu câteva ore înainte de meci. Nadal şi Munar, singurii spanioli de la acest turneu ATP, vor juca în turul următor cu perechea Franko Skugor (Croaţia)/Andrei Golubev (Kazahstan), favoriţii numărul patru.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 18 ORE
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51