Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal s-a calificat în finala Melbourne Summer Set, ajungând la finala ATP cu numărul 126 a carierei

Alex Masgras

Publicat 08/01/2022 la 16:08 GMT+2

Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului Melbourne Summer Set, după ce a trecut în semifinale de finlandezul Emil Ruusuvuori, scor 6-4, 7-5.

Rafa Nadal celebra su pase a la gran final del ATP 250 de Melbourne

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal are un start foarte bun în 2022. După ce a încheiat prematur sezonul 2021, din cauza accidentării la picior, spaniolul a revenit în forță în meciurile oficiale. Acesta s-a calificat în finala turneului ATP 250 Melbourne Summer Set, după ce a trecut în semifinale de tânărul jucător finlandez de 22 de ani, Emil Ruusuvuori (95 ATP), după o partidă care a durat aproape două ore.
Finala de la Melbourne Summer Set este prima finală a lui Rafael Nadal din luna mai 2021, atunci când a și câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Roma. Pentru Nadal, aceasta a fost și victoria cu numărul 1030 în circuitul ATP, pentru el urmând acum finala cu numărul 126 a carierei.
Pe 9 ianuarie, Nadal va avea șansa de a obține titlul cu numărul 89 al carierei. El îl va întâlni în ultimul act pe americanul Maxime Cressy (112 ATP). El a trecut în semifinale de Grigor Dimitrov (28 ATP), al treilea favorit al turneului, scor 7-5, 7-6(9). Finala de la Melbourne Summer Set va fi prima întâlnire dintre Nadal și Cressy.
Ultima finală pe hard a lui Rafael Nadal a fost la Acapulco în 2020, atunci când a și câștigat turneul.

Carlos Moya crede că Nadal se poate lupta pentru orice titlu

După mai multe luni de incertitudine, în care a avut probleme la picior, plus infectarea cu covid de la finalul anului, Nadal se află pe drumul cel bun, potrivit lui Carlos Moya, antrenorul său:
"Am trecut prin multe momente de incertitudine, deoarece piciorul lui Rafa nu se făcea bine. Să își ia la revedere de la sezonul trecut nu a fost ușor, mai ales pentru o persoană ca el, care iubește să joace foarte mult. Apoi au fost multe vizite la doctor, tratamente... în ultima lună a început să facă progrese.
Au fost momente dificile, dar voința sa este extraordinară. Este mai mult decât pregătit ca lucrurile să meargă în favoarea sa.
Dacă Rafa revine la cel mai bun nivel al său, atunci este un candidat la titlul oricărui turneu în care joacă. Este un jucător incredibil", a spus Carlos Moya pentru ATP Tour.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo