Halep (30 ani, 20 WTA), a doua favorită, a fost învinsă de brazilianca Beatriz Haddad Maia, cu 6-3, 2-6, 6-4, după două ore şi 14 minute de joc. Simo a încheiat cu 5 aşi şi 3 duble greşeli, în timp ce Haddad Maia a avut 3 aşi şi 7 duble greşeli, Halep având un punct în plus la total, 88-87. În decisiv, Halep a condus cu 3-1, dar a pierdut trei gamemuri la rând (3-4), a egalat, iar apoi brazilianca a câştigat ultimele două gameuri, setul şi meciul.
Halep are acum 2-1 în meciurile directe cu Haddad Maia (26 ani, 32 WTA), pe care a întrecut-o în 2017, la Wimbledon, cu 7-5, 6-3, în turul secund, şi la Australian Open, anul acesta, tot în turul secund, cu 6-2, 6-0.

Haddad Maia, faţă în faţă cu istoria, la Wimbledon

Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 6 ORE
Haddad Maia a urcat pe locul 30 WTA şi poate ajunge pe 29, dacă se va impune şi în finală. Una în care pleacă mare favorită, în contextul în care Shuai Zhang, cea care a trecut în semifinale de Sorana Cîrstea, e foarte obosită, jucând în această săptămână şi dublu (unde s-a calificat, de asemenea, în finală).
Cu acest succes împotriva Simoenei Halep, Beatriz Haddad Maia va fi cap de serie la Wimbledon, devenind prima sportivă din Brazilia în ultimii 54 de ani care reuşeşte să beneficiezeze de acest statut. În 1968, la US Open, Maria Esther Bueno fusese ultima sportivă din Brazilia care a beneficiat de statutul de cap de serie la un Grand Slam.
Sportiva sud-americană traversează o perioadă de graţie, bifând contra Simonei Halep al 9-lea succes la rând în WTA. Săptămâna trecută ea a câştigat titlul la Nottingham, după o finală cu Alison Riske.
Haddad Maia se anunţă în acest context printre numele care pot să surprindă la Wimbledon, turneu care va fi transmis în direct şi în exclusivitate de canalele Eurosport şi de Eurosport Player în perioada 27 iunie - 10 iulie.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 9 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 10 ORE