Gabriela Ruse, ocupanta locului 198 WTA, a cucerit titlul la turneul de 250 de puncte de la Hamburg, după finala disputată în compania favoritei gazdelor, Andrea Petkovic, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 10 minute de joc. Aceasta a fost prima finală disputată de Gabriela Ruse în circuitul WTA.
În primul set, inițiativa a părut că e mereu la Andrea Petkovic, însă Gabriela Ruse a rămas în joc, prezentă și foarte inspirată, reușind să trimită manșa în tiebreak, acolo unde s-a impus la limită cu 8-6. Ruse a fost jucătoarea care și-a ridicat nivelul de joc la punctele cheie ale partidei, punând-o pe favorita gazdelor în dificultate.
Transylvania Open
Gabriela Ruse, în turul doi la Transylvania Open, după o revenire de excepție cu Harmony Tan
11/10/2022 LA 15:12

Gabriela Ruse e marea campioană la turneul de la Hamburg

În setul secund, Andrea Petkovic a fost încă de la început mult mai determinată și s-a distanțat rapid la 3-0, cu dublu break, însă Gabi Ruse a revenit și a egalat la 3, arătând o forță mentală excepțională. Din acel moment, Petkovic a mai luat un singur game.
Venită din calificări, Gabi Ruse a trecut la Hamburg de Liang și Shinikova în calificări fără să cedeze vreun set, iar pe tabloul principal le-a învins pe Teichamnn, Zaja, Collins, iar ieri pe Yastremska, cedând două seturi. Azi, sportiva noastră a învins-o și pe Andrea Petkovic, favorita gazdelor. Aceasta a fost prima finală a carierei pentru sportiva în vârstă de 23 de ani.
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09
US Open
Coco Gauff a intrat în istorie, după meciul cu Gabriela Ruse de la US Open 2022: "Până și ea râdea"
01/09/2022 LA 03:29