Deținătoarea titlului de la Hamburg, Gabriela Ruse (69 WTA), a încheiat parcursul din acest an de pe zgura din Germania încă din primul tur. Ea a fost eliminată astăzi de Bernarda Pera (81 WTA), care s-a impus cu 6-0, 6-4, după o partidă care a ținut o oră și 28 de minute.
Primul set a fost fără istoric, durând doar 25 de minute, timp în care serviciul Gabrielei Ruse nu a funcționat deloc. În primul set, pe propriul serviciu, Ruse a câștigat un singur punct, ghemurile echilibrate fiind cele de pe serviciul americancei.
Citește și:
Tenis
Gabriela Ruse riscă să rateze US Open! Sportiva de pe locul 103 WTA a anunțat că a fost operată
11/08/2022 LA 15:44

Gabriela Ruse, eliminată în primul tur de la Hamburg

Setul al doilea a fost un adevărat festival al break-urilor. Ruse a câștigat un game maraton pe serviciul adversarei, dar nu a profitat, Pera reușind rebreak-ul imediat. După mai multe break-uri de ambele părți, la 5-2 în setul secund pentru Pera, Ruse a salvat o minge de meci și a câștigat primul și singurul game pe propriul serviciu al partidei, la a șaptea încercare. În partida de astăzi, Ruse a înregistrat 11 duble greșeli.
Românca a dat semnele unei reveniri, făcând un nou break, dar nu a reușit să ducă scorul la 5-5 cu ajutorul propriului serviciu, iar Pera a câștigat partida în cele din urmă, scor 6-0, 6-4.
Pentru Pera urmează partida din optimi cu Joanne Zuger (165 WTA), cea care a învins-o în primul tur pe Jule Niemeier (102 WTA), scor 6-4, 0-6, 6-4.
În clasamentul WTA Live, Gabriela Ruse a coborât până pe locul 103. Pentru că a câștigat ediția de anul trecut, iar anul acesta a fost eliminată încă din primul tur, Gabriela Ruse va pierde 193 de puncte în clasamentul WTA.
În urma rezultatului din primul tur de la Hamburg, Ruse a ajuns la cinci înfrângeri consecutive. Ultima sa victorie a venit pe 13 iunie, la Birmingham, împotriva chinezoaicei Qjang Wang.
Hamburg European Open
Gabriela Ruse se prăbușește în clasament, după eliminarea de la Hamburg! Românca va ieși din Top 100
19/07/2022 LA 17:54
Wimbledon
Gabriela Ruse, înfrângere dureroasă la Wimbledon! A cedat în 3 seturi în fața lui Cori Gauff
28/06/2022 LA 14:43