Holger Rune a avut parte de o primăvară de excepție. După un titlu câștigat la Munchen și o semifinală la Lyon, tânărul jucător danez a ajuns până în sferturile de finală de la Roland Garros.
În parcursul său către ultimii 8 de la Paris, el a eliminat jucători importanți din circuit precum Denis Shapovalov, în primul tur, sau Stefanos Tsitsipas, în optimile de finală. Aventura lui Rune la Roland Garros s-a oprit în sferturi, atunci când a fost eliminat de Casper Ruud în patru seturi. Până atunci, el nu reușise să câștige vreun meci la un turneu de Grand Slam.
Turneul foarte bun de la Paris i-a dat mari speranțe lui Rune, dar acestea au fost spulberate de sezonul de iarbă. Înfrângeri în primul tur la Halle (vs. Pablo Carreno-Busta) și Eastbourne (vs. Peniston) puteau fi de înțeles pentru un jucător tânăr, care nu are experiență pe iarbă.
Wimbledon
Carlos Alcaraz, din ce în ce mai bun pe iarnă! Ibericul, calificare la pas în turul 3 la Wimbledon
29/06/2022 LA 19:35
Citește și:

Holger Rune a ajuns la 6 înfrângeri consecutive

El a pierdut și în primul tur de la Wimbledon, atunci când a fost eliminat de Giron, dar seria proastă a danezului nu s-a oprit la Londra. Revenit pe zgură, la Bastad, Rune nu a găsit soluții în fața locului 99 ATP, Marc-Andrea Huesler, ajungând la cinci înfrângeri consecutive.
Cel mai bun meci al său din ultimele săptămâni a venit astăzi, la Hamburg. Holger Rune a pierdut în fața lui Tallon Griekspoor, în urma unei partide extrem de echilibrate. Griekspoort a câștigat cu 7-6(8), 7-5, iar diferențele au fost foarte mici. În primul set, Rune a ratat trei mingi de set, pentru ca în setul al doilea, serviciul să îi cedeze chiar în momentul în care era condus cu 5-6.
Parcursul lui Holger Rune din ultimele săptămâni arată, din nou, cât de complicat este pentru un jucător tânăr să gestioneze rezultatele bune din turneele importante.
Rămâne de văzut cum va evolua Rune în această vară în turneele pe hard din America de Nord, ținând cont de faptul că zgura este suprafața pe care tânărul danez se simte cel mai bine.
Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26
Roland Garros
Casper Ruud, răspuns vehement pentru Rune, după ce danezul l-a acuzat de comportament nesportiv
02/06/2022 LA 18:06