Partida dintre Francisco Cerundolo și Andrey Rublev a fost una care a mers într-o singură direcție. Rusul a condus cu break în primul set, dar de la 4-2 argentinianul a preluat frâiele partidei.
Cel mai fierbinte moment al setului a avut loc după ce Cerundolo a făcut break la scorul de 4-4. Rublev i-a cerut socoteală arbitrului pentru o decizie luată împotriva sa, dar a întrecut limita regulamentului. Rusul l-a strâns de picior pe arbitrul de scaun și chiar dacă imaginile au arătat că nu a făcut-o cu putere, oficialul a plicat regulamentul și l-a penalizat pe jucător cu un punct.

Moment uluitor la Hamburg! Rublev, penalizat cu un punct pentru că l-a strâns de picior pe arbitru

Tenis
Rusia, pe un butoi de pulbere! Andrey Rublev vrea să-și schimbe cetățenia: "E singura modalitate!"
19/07/2022 LA 12:17
Supervizorul a venit pe teren și a discutat o bună perioadă cu Rublev, care în cele din urmă a acceptat decizia și a revenit pe teren. Pornind game-ul 10 de la 0-15, rusul nu a reușit break-ul și Cerundolo a câștigat prima manșă cu 6-4.
În setul secund, Rublev a jucat tot mai slab și la scorul de 2-1 pentru adversar a mai oferit un moment rar. Supărat pe sine după o eroare neforțată, rusul s-a lovit puternic cu racheta peste coapsă de mai multe ori. Din fericire nu s-a autoaccidentat, dar acea descătușare nici nu l-a ajutat prea mult.

Andrey Rublev și-a ieșit din minți și s-a lovit de mai multe ori cu racheta peste coapsă

Mult mai sigur pe el, Cerundolo s-a impus clar și în setul doi, scor 6-2 și își continuă seria fantastică, începută săptămâna trecută la Bastad, turneu pe care l-a câștigat. În sferturi, argentinianul va juca împotriva lui Aslan Karatsev.

ANDREY RUBLEV SE GÂNDEȘTE SĂ-ȘI SCHIMBE CETĂȚENIA, DUPĂ CE A FOST INTERZIS LA WIMBLEDON

Andrey Rublev este unul dintre tenismenii care a pus la zid războiul din Ucraina încă din primul moment. El a fost foarte deranjat de măsura pe care au luat-o organizatorii de la Wimbledon de a le interzice participarea tenismenilor ruși și bieloruși. Rublev spune că în final, dacă vor exista în continuare astfel de hotărâri, atunci va fi nevoit să-și schimbe cetățenia pentru că își dorește să-și continue cariera.
"La Wimbledon, dacă voiam să particip, trebuia să-mi schimb pașaportul, altfel nu. Dacă ni se interzice complet să participăm la turnee și vrem să ne continuăm cariera sportivă, atunci aceasta este singura modalitate, de a ne schimba cetățenia, altfel nu se poate. Tenisul e viața mea și dacă vreau să-mi continui cariera... ăsta e răspunsul. La Jocurile Olimpice acum nu pot juca, vreau să cred că voi mai juca, sunt extrem de recunoscător că am câștigat aurul la mixt. Sper ca toată această situație să se regleze.
Am fost foarte supărat pentru ce s-a întâmplat la Wimbledon. Cheltuiești atât de mult, investești în tine, iar în final nu poți juca. Am oferit opțiuni care ar putea ajuta. Ne-am oferit să jucăm la dublu sau mixt cu jucători ucraineni, să folosească platforma de tenis pentru a arăta cât de importantă este pacea mondială. Acesta este cel mai important lucru în acest moment.
Eu sunt jucător de tenis. Și datorită jocului de pe teren, datorită acestei platforme, pot transmite un mesaj bun, corect. Dar răspunsul la toate a fost același: guvernul rus va folosi rezultatele rușilor împotriva tuturor. Nu contează ce spui: Răspunsul de la Wimbledon a fost același indiferent de ce am fi spus noi", a declarat Rublev într-un interviu acordat bloggerului Vitaly Kravchenko.
Nordea Open
Primul titlu ATP pentru Cerundolo. Argentinianul ajunge în top 30 mondial
17/07/2022 LA 16:24
Nordea Open
Finală argentiniană la Bastad: Baez versus Cerundolo
16/07/2022 LA 15:47