Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul titlu ATP pentru Cerundolo. Argentinianul ajunge în top 30 mondial

Marian Ursescu

Publicat 17/07/2022 la 19:24 GMT+3

Francisco Cerundolo (23 de ani) l-a învins pe compatriotul său, Sebastian Baez în finala de la Bastad: 7-6 (4), 6-2. O săptămână impresionantă pentru sud-american

Francisco Cerundolo sacré à Bastad, le premier titre de sa carrière sur le circuit ATP

Credit imagine: Imago

Francisco Cerundolo își continuă parcursul fantastic din acest an. Un an 2022 impresionant pentru puștiul din Buenos Aires. Tocmai a încheiat un turneu impresionant la Bastad, la capătul căruia a câștigat primul spu titlu.
Victoria reprezintă o altă piatră de hotar într-un sezon revoluționar pentru Cerundolo. Sud-americanul a ajuns în Top 100 ATP pentru prima dată în luna februarie, după ce a atins sferturile de finală de la Buenos Aires și semifinalele de la Rio de Janeiro. A bifat apoi prima semifinală ATP Masters 1000, la Miami în luna martie.
Când a aflat că va juca la Bastad, în finală, cu Baez, lui Cerundolo i-au trecut prin minte gânduri negre. Mai jucase o finală în cariera sa contra unui alt conational, Diego Schwartzman. Atunci, în orașul său natal, nu a reușit să-I ia decât trei gameuri și a pierdut clar finala. A alungat acele gânduri însă duminică, în Suedia, chiar dacă a debutat în meci prin pierderea serviciului.

"De când ești copil te imaginezi jucând aceste evenimente"

Și-a ridicat nivelul jocului în momentele cheie pentru a câștiga disputa. Primul set a fost unul maraton. Ți l-a adjudecat în ti-break, la 4, în 74 de minute. Apoi, în setul 2 a fost parcă mai ușor. Baez a cedat mai repede. A patra victorie fără set pierdut din cele cinci partide disputate în această săptămână i-au adus mult-așteptatul trofeu. A trecut pe rând de Casper Ruud în trei seturi, prima sa victorie la un jucător de Top 10, apoi de Pedro Sousa, Aslan Karatsev și Pablo Carreno Busta. Plus finala.
"Acest titlu înseamnă mult. De când ești copil te imaginezi jucând în aceste evenimente și finale. Când am pierdut în Buenos Aires am fost trist, pentru că eram acasă și am pierdut rău, dar am învățat multe din asta. Am folosit acele învățăminte astăzi și cred că am jucat un meci grozav, după o săptămână grozavă", a declarant Francisco.
"Cred că Francisco a fost mai bun decât mine, așa că îl felicit", a spus la rândul său Baez. "Tenisul este o parte a vieții și cred că trebuie să ne bucurăm de el și atunci când pierdem și când câștigăm. Eu m-am bucurat de săptămâna aceasta și sper că săptămâna viitoare să fie mai bună", a mai adăugat Sebastian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo