Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Călăul" lui Ostapenko la Seul a lăsat pe toată lumea cu gura căscată! Cum a sărbătorit succesul cu letona

Irina Aldea

Actualizat 10/10/2023 la 14:15 GMT+3

Jelena Ostapenko a încasat azi la Seul cea mai usturătoare înfrângere a carierei, în fața ocupantei locului 569 WTA, Da-yeon Back, favorita publicului. Aceasta din urmă a uimit pe toată lumea cu modul impresionant în care a sărbătorit.

Da-yeon Back & Jelena Ostapenko

Credit imagine: Eurosport

Jelena Ostapenko a suferit cea mai grea înfrângere a carierei și a fost eliminată prematur de la turneul WTA 250 din Seul. A 13-a sportivă a lumii a cedat în 3 seturi, scor 6-3, 1-6, (4) 6-7, în fața lui Da-yeon Back, favorita publicului. Partida a durat două ore și 16 minute de joc, iar letona a ratat pe parcurs și o minge de meci.
Sportiva din Coreea de Sud se află pe locul 569 WTA și este la prima victorie împotriva unei jucătoare din top 20 mondial, fiind și cel mai mare succes al carierei sale. La modul în care a jucat azi, ascensiunea în clasament pare să fie o chestiune de timp. În optimile de finală, Da-yeon Back o va înfrunta pe Kimberly Birrell, o australiancă aflată pe locul 102 WTA.
CITEȘTE ȘI:

"Călăul" lui Ostapenko la Seul a lăsat pe toată lumea cu gura căscată

Da-yeon Back a dat dovadă de respect după ce a obținut victoria carierei. Fără a se bucura în exces, așa cum ar fi fost firesc de altfel, Back a început să se încline în fața tribunelor, arătând cât de umilă este. Gestul ei a făcut înconjorul rețelelor de socializare, primind o mulțime de aprecieri din partea iubitorilor sportului alb. Coreenii sunt cunoscuți pentru educația lor exemplară, însă este fără doar și poate vorba de un gest nemaivăzut pe terenul de tenis până acum.
Victoria sportivei din Coreea de Sud e cu atât mai impresionantă cu cât a fost condusă cu 5-2 în setul decisiv, fiind de asemenea nevoită să salveze o minge de meci a adversarei. Înfrângerea Jelenei Ostapenko nu a fost singura surpriză a zilei. O altă favorită a publicului coreean, Su Jang, aflată pe locul 169 WTA, a învins-o pe Sofia Kenin, la fel cum a reușit și Vera Zvonareva (39 de ani, 369 WTA) cu Veronika Kudermetova.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo