Retras în 2016, Hane a avut o carieră cu destule succese, cea mai bună performanţă a carierei fiind, fără doar şi poate, sfertul de finală de la Roland Garros (2005). Românul a "bătut la porţile" top 20 ATP, dar din păcate nu a reuşit să pătrundă acolo. Îi rămân, însă, o serie de challengeruri câştigate, dar şi turneul ATP de la Gstaad, unde l-a învins în finală pe Igor Andreev, scor 6-3, 6-4.

Hănescu susţine că l-a învins pe Nadal la Paris, în 2003

Hănescu nu a reuşit totuşi să se impună în prea multe meciuri cu jucători de top 10, Wawrinka, în finala de la Casablanca şi Federer, în sferturi la Paris, barându-i drumul spre cele mai impresionante realizări ale carierei. Totuşi, bucureşteanul susţine că l-a învins o dată pe Nadal, când ibericul abia debutase în circuit. Din păcate, în statistici acea confruntare nu figurează.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 12 ORE
"Nu știu de ce nu apare victoria cu Nadal. Eram la Paris, la un turneu Masters, în 2003. Nu știu de ce nu apare pe nicăieri victoria cu Nadal. Am jucat cu el în calificări. Auzisem de el, era undeva pe locul 60, dar nu promitea atât de mult, la momentul ăla", a spus Hănescu la Antena Sport.
https://i.eurosport.com/2021/02/26/3002165.png
Pe siteul ATP apar doar 4 confruntări directe Nadal - Hănescu, toate câştigate de marele campion spaniol în minimum de seturi. Lucru normal, având în vedere diferenţa de valoare şi faptul că trei dintre dispute au avut loc pe zgură.
Întâlnirile Nadal - Hănescu
  • 2004, Sopot, optimi: Nadal 6-4, 6-4;
  • 2005, Roma, turul 2: Nadal 6-1, 6-1;
  • 2005, Madrid, turul 2: Nadal 7-6 (5), 6-3;
  • 2010 Roma, turul 2: Nadal 6-3, 6-2.
Între timp, Nadal a devenit cel mai mare jucător pe zgură din istorie (13 titluri la Roland Garros) şi sunt destui specialişti care îl consideră cel mai bun din toate timpurile. Mărturie în acest sens stau cele 20 de Grand Slamuri cucerite, record absolut (la egalitate cu Federer).
"Nu cred că și-a imaginat nimeni că o să domine tenisul mondial atât de mult. Era pe un teren secundar, dar era plin de copii care voiau autografe de la el. Mă gândeam, pentru cine or fi venit ăştia. La vremea aia el nu juca atât de mult pe suprfețele rapide. Eu jucam foarte bine atunci. L-am bătut pe Nadal, a fost un meci strâns, 7-6, în decisiv. L-am bătut, dar nu apare în statistici. Eu am jucat cu el în noiembrie, iar anul următor, în primăvară, el a câștigat la Roland Garros", a adăugat Hănescu.
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
IERI LA 14:47
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34