Marți a luat startul “Hengqin Life WTA Elite Trophy Zhuhai”, a doua competiție după Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Turneul elitelor le este destinat jucătoarelor clasate pe următoarele 11 poziții din ierarhia WTA după cele calificate deja la WTA Finals. Organizatorii au dreptul să invite o a 12-a jucătoare la competiție prin intermediul unui wild card. Anul acesta, norocoasa a fost Saisai Zheng.
Organizatorii turneului Elitelor au fost fără doar și poate mulțumiți cu alegerea pe care au făcut-o în privința jucătoarei invitate. Saisai Zheng, ocupanta locului 40 în clasamentul WTA, a învins-o în primul meci din grupa Orhideea pe Madison Keys, locul 13 WTA, scor 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc.

Turneul Elitelor, la a cincea ediție

US Open
US Open 2021 | Stephens, victorie dramatică cu Keys în primul tur, în reeditarea finalei din 2017
30/08/2021 LA 18:34
Al doilea turneu final se află la a cincea ediție. Anul trecut s-a impus Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA. Australianca, învingătoare la Roland Garros în 2019, s-a calificat anul acesta la Turneul Campioanelor de pe prima poziție. Înainte, s-au mai impus Julia Goerges, Petra Kvitova și Venus Williams.
Anul acesta vor participa Kiki Bertens, Sofia Kenin, Madison Keys, Arina Sabalenka, Donna Vikic, Alison Risle, Petra Martic, Elise Mertens, Daiana Iastremska, Maria Sakari, Karolina Muchova și Saisai Zheng.

Cum arată grupele:

  • Grupa Azalea: Kiki Bertens, Donna Vekic, Daiana Iastremska
  • Grupa Camelia: Sofia Kenin, Alison Riske, Karolina Muchova
  • Grupa Orhideea: Madison Keys, Petra Martic, Zheng Saisai
  • Grupa Trandafirul: Arina Sabalenka, Elise Mertens, Maria Sakkari
Prima clasată din fiecare grupă se califică în semifinale.
Mutua Madrid Open
"Cu cine semeni și pe cine ai suna într-o zi proastă?" Simona Halep, interviu-bliț la Madrid
03/05/2021 LA 06:37
Mutua Madrid Open
Simona Halep, prima reacție după calificarea în optimi la Madrid: "Sunt ca acasă la Caja Magica"
02/05/2021 LA 15:57