Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Cea mai detestată" jucătoare din WTA, atitudine total revoltătoare: "Reputația ei e terminată, dezgustător!"

Irina Aldea

Publicat 19/07/2023 la 11:43 GMT+3

Shuai Zhang a fost marți victima unui moment regretabil. Sportiva din China s-a retras din meciul cu unguroaica Amarissa Kiara Toth, după ce s-a simțit, în mod justificat, dezavantajată de arbitru. Chinezoaica a început să plângă și a decis să se oprească, dar terminarea meciului într-un asemenea mod nu a împiedicat-o pe reprezentanta gazdelor să se bucure nefiresc de tare, în condițiile date.

Shuai Zhang & Amarissa Kiara Toth

Credit imagine: facebook

Ajla Tomljanovic și Daria Saville, printre alte jucătoare din WTA, au ieșit public pentru a-i lua apărarea chinezoaicei Shuai Zhang, după momentul inexplicabil avut loc la Budapesta. Unul dintre meciurile din turul 1 de la Budapesta le-a adus față în față pe Shuai Zhang (45 WTA, cap de serie 2) și reprezentanta gazdelor Amarissa Kiara Toth (548 WTA), beneficiară a unui wild card. Duelul a fost foarte echilibrat în primul set, dar s-a terminat la scorul de 6-5 pentru jucătoarea maghiară.
La scorul de 15-15 în game-ul 11, Zhang a trimis o minge la care adversara nu a mai ajuns, dar arbitrul de linie a strigat out. Chinezoaica a protestat și i-a cerut arbitrului de scaun să coboare pentru a vedea urma, iar acesta a menținut decizia. Au urmat câteva minute de ceartă între jucătoare și oficial, dar meciul a continuat. Zhang a câștigat punctul următor, la finalul căruia Toth a șters urma mingii care generase controversa inițial.

Amarissa Kiara Toth a ajuns la doar 20 de ani "cea mai detestată" jucătoare din WTA

După ce a părăsit turneul în lacrimi, hotărând să se retragă din meci, Shuai Zhang a primit o mulțimte de mesaje de susținere pe rețelele de socializare din partea colegelor sale. Întoarsă pe zgură după Wimbledon, Zhang a clacat în fața nedreptății uriașe care i se făcuse. Fără victorie de 13 meciuri, Zhang a vorbit de curând despre problemele de sănătate mintală în urma unui conflict cu Federația Chineză de Tenis.
"Un comportament absolut dezgustător", a scris pe Twitter Ajla Tomljanovic. "Shuai este o persoană mai bună decât mulți dintre noi pentru că a dat mâna cu arbitrul și cu acea fată". Colegele sale din Australia, Daria Saville și Ellen Perez, au fost la fel de jignite de actul total nesportiv, în timp ce americanca Jamie Loeb a contestat apelul de linie în sine. Toth, în vârstă de 20 de ani, care joacă joi cu Kateryna Kozlova în optimi, a câștigat și ea câțiva "fani" în urma incidentului, majoritatea condamnându-i în mod categoric comportamentul și susținând chiar o sancțiune după meci. Rămâne de văzut ce va decide WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo