Devenit în premieră lider mondial în clasamentul ATP la începutul acestei săptămâni, Daniil Medvedev a dat start unui întreg val de reacții după ce a decis să-și șteargă steagul Rusiei de pe contul personal de Instagram. La mai bine de o săptămână după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrianei, tenismenul a recurs la acest gest pentru a se distanța de războiul crunt din țara vecină.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Daniil Medvedev merge în optimi la Roland Garros! Rusul, victorie categorică cu Miomir Kecmanovic
ACUM 14 ORE
Acum, la câteva ore de la acest gest a venit și explicația. Președintele Federației Ruse de Tenis (RTF), Shamil Tarpischev, spune că Medvedev a recurs la singurul lucru pe care-l putea face, în condițiile în care sportivii ruși sunt supuși unei presiuni fără precedent din partea întregii lumi din cauza intervenției armatei lor în Ucraina.
Nu am vorbit încă cu Daniil. Dar acum CIO interzice folosirea drapelului nostru peste tot, deci probabil că i s-a interzis. Chiar și pe rețelele de socializare. Aceasta a fost o măsură necesară - Shamil Tarpischev

De ce și-a șters Daniil Medvedev steagul de pe Instagram

Deși îi merge mai bine ca niciodată în carieră, cucerind titlul de la US Open și punând capăt dominației de aproape 20 de ani a titanilor Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Daniil Medvedev nu are parte de liniște. Chiar dacă a spus în repetate rânduri că își dorește pace în lume, rusul s-a aflat în centrul atenției în ultima săptămână și pentru cetățenia lui.
Pentru Rusia, măsurile care se iau împotriva ei la nivel mondial nu pot fi ignorate. În tenis, turneele programate în Rusia și Belarus au fost anulate, iar ITF a anunțat în mod oficial că tenismenii din Rusia și Belarus pot concura în continuare în turneele internaționale și la Grand Slam-uri. Totuși, aceștia nu vor mai putea reprezenta Rusia și Belarus și nici steagul acestor țări nu va mai fi afișat.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
ACUM 20 ORE
Roland-Garros
Medvedev - Djere - Roland-Garros
26/05/2022 LA 15:52