Iga Swiatek a câștigat finala cu Sofia Kenin 6-4, 6-1, în 84 de minute, devenind prima campioană de Grand Slam a tenisului polonez. Are 19 ani, iar mâna i-a mers atât de ferm la Paris. Nu a cedat în niciun set mai mult de patru game-uri, a reușit 38 de break-uri de-a lungul a șapte meciuri (cinci consecutive în finala cu Sofia Kenin!), a debutat la French Open cu o victorie în fața finalistei de anul trecut - Marketa Vondrosuova, iar pe parcurs a învins-o pe marea favorită a turneului - Simona Halep (6-1, 6-2).
"E greu de spus dacă se poate mai bine de atât. Nu îmi dau seama ce se întâmplă, sunt foarte fericită. E incredibil ce am reușit. Acum doi ani, câștigam la Wimbledon, la junioare, acum sunt campioană la Roland Garros. Totul s-a întâmplat atât de repede", a spus Swiatek la final.
"Sofia a avut multe meciuri dure pe parcursul turneului, sper că e bine. Cred că ar fi jucat mai bine fără accidentare. Eu am reușit să fiu constantă, am încercat să fiu la fel de agresivă precum în tururile anterioare. Cred că am făcut un meci bun, dar nu știu să spun acum ce a făcut diferența", a mai spus Iga Swiatek, care nu și-a mai găsit cuvintele în finalul speech-ului de campioană.
Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 2 ORE

Iga Swiatek, campioana Roland Garros 2020: "Nu eram favorită, dar am crezut mereu"

Casele de pariuri au dat-o favorită pe Swiatek după victoria în fața Simonei Halep. Iar poloneza nu le-a înșelat așteptările.
"Nu eram favorită, dar s-a mai întâmplat în ultimii ani ca fete care nu erau favorite să câștige un turneu de Grand Slam. Am avut mereu încredere în mine, cred că acest lucru a contat cel mai mult. Tatăl meu m-a învățat să fiu profesionistă în afara terenului și să am încredere în mine (n.r. pauză). Îmi cer scuze, e greu să îmi adun gândurile în acest moment. El mi-a oferit totul", a spus Swiatek.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
ACUM 2 ORE
Tenis
Simona Halep a explicat eșecul de la Roland Garros! Experții Eurosport i-au apreciat atitudinea
ACUM 2 ORE