23 victorii consecutive, un singur set pierdut și 4 titluri la rând. Aceasta este linia de clasament a Igăi Swiatek în ultimele luni, tânăra poloneză dominând autoritar circuitul WTA, indiferent de suprafață.
După succesul de la Stuttgart, Swiatek acuză probleme la umărul drept, astfel că ea a anunțat că nu va participa la competiția de la Madrid. Accidentarea polonezei nu e una gravă, dar după o perioadă atât de intensă, sportiva de 20 de ani nu vrea să își asume vreun risc, în contextul în care Roland Garros "bate la ușă". Iga vizează la Paris al doilea Grand Slam al carierei și vrea să fie în cea mai bună formă.
https://twitter.com/WTA_insider/status/1519248506682318852?s=19
Roland Garros
Paul Annacone și marele său pariu pentru Roland Garros 2022: "Nu există lucru mai greu în lume"
ACUM O ORĂ
Într-un comunicat, Swiatek și-a explicat decizia retragerii de la Madrid, acolo unde ar fi trebuit să joace în primul tur cu o sportivă din calificări (înainte de un posibil duel de 5 stele cu Petra Kvitova, în manșa secundă).
"Am nevoie de o pauză, după o perioadă extrem de intensă. Brațul și umărul meu nu sunt în starea optimă, corpul meu are nevoie de odihnă. Mă voi pregăti de Roma și Paris și sper să pot evolua în viitor de multe ori la Madrid", a anunțat Swiatek.

Halep și Badosa, principalele candidate la titlul de la Madrid, după retragerea lui Swiatek

Jumătatea de tablou a lui Swiatek devine una mult mai deschisă, odată cu retragerea numărului unu mondial, dar specialiștii sunt de părere că sunt șanse mari ca învingătoarea să vină de pe partea cealaltă de tablou.
Halep și Badosa au cele mai mari șanse, în opinia bookmakerilor, la titlul de la Madrid, cele două urmând a se întâlni, foarte probabil, din turul secund. Va fi un duel extrem de greu, mult prea devreme în turneu, pentru reprezentanta noastră, care cu siguranță ar fi avut nevoie de câteva confruntări ușoare în care să își regăsească ritmul. Pe de altă parte, dacă scapă de Badosa, Simo va beneficia de adversare mai ușoare în tururile următoare, urmând a "prelua" statutul favoritei doi la competiția din capitala Spaniei.
Halep are două titluri la Madrid, unde a mai jucat alte două finale (pierdute la Sharapova și Kiki Bertens).
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 15 ORE
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 15 ORE