Iga Swiatek a ajuns la a 23-a victorie la rând în competițiile WTA, după ce a cucerit al 4-lea turneu consecutiv. Numărul unu mondial nu a avut niciun fel de emoții în fața Arynei Sabalenka, de care a trecut într-o oră și 25 de minute de joc.
Poloneza a ajuns la al 7-lea titlu din carieră, chiar la debutul său la competiția din germană. Ea își continuă astfel forma fantastică din 2022, când a câștigat turneele de la Doha, Indian Wells și Miami. Existau o serie de temeri privind forma fizică a celei mai bune jucătoare din lume, în contextul în care semifinala de ieri, cu Samsonova, a fost cea mai lungă din cariera polonezei (6-7, 6-4, 7-5, după 3 ore și 3 minute).
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM O ORĂ
ALCARAZ A SALVAT DOUĂ MINGI DE MECI ȘI S-A CALIFICAT ÎN FINALĂ LA BARCELONA

Swiatek, recorduri peste recorduri

Cu succesul de azi, numărul unu mondial a egalat performanța lui Naomi Osaka din 2021, când sportiva niponă a câștigat de asemenea 23 de meciuri la rând. Poloneza e la 12 succese distanță de performanța stabilită de Venus Williams în 1999-2000. Atunci, sora mult mai celebrei Serena câștiga 35 de partide consecutive. Serena s-a apropiat în 2013 la doar un succes de recordul all-time, dar victoria de la Wimbledon din finala de la Wimbledon, din acel an, a fost urmată de un eșec.
8 finale a jucat în cariera sa tânăra sportivă poloneză. Doar primul ultim act l-a pierdut, împotriva Polonei Hercog, chiar în primul meci în care a jucat cu trofeul pe masă. De atunci, Iga s-a impus în toate finalele disputate.
În toate finalele de până acum, Swiatek s-a impus în minimum de seturi.
Tenis
Roger Federer, inspirat de revenirea lui Rafael Nadal: "Vorbim din când în când la telefon"
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Ce impact va avea programul de la Roland Garros? "E frumos pentru public, dificil pentru jucători"
ACUM 6 ORE