Pentru prima oară în ultimii 25 de ani, clasamentul ATP nu va conține numele lui Roger Federer. În acest moment, marele campion elvețian nu mai are puncte în ierarhia mondială. El a jucat ultima oară în urmă cu un an, la Wimbledon, atunci când a ajuns până în sferturile de finală. Punctele obținute la ediția din 2021 l-au protejat pe Federer în ultimele 12 luni, reușind să se mențină în Top 100. Acum, pentru că nu a mai jucat în ultimul an, elvețianul a rămas fără puncte, ceea ce înseamnă că va trebui să beneficieze de wild card-uri pentru a putea participa la turnee.
Ajuns la aproape 41 de ani, Roger Federer simte că finalul unei cariere de excepţie e aproape. Fără îndoială cel mai elegant tenismen din istorie, "FedEX" va lăsa un gol imens în lumea tenisului, unul care nu va putea fi vreodată umplut de altcineva. Într-un interviu pentru o publicaţie din Olanda, omul care a câştigat 20 de Grand Slamuri a dat de înţeles că retragerea sa e mai aproape ca niciodată, însă a ţinut să menţioneze că acest lucru nu îl sperie. Dimpotrivă, se bucură de micile plăceri ale vieţii, ca orice om normal.
"Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură săîi văd crescând pe băieţii mei, sunt super-fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună. Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta", a spus marele campion elveţian pentru publicaţia olandeză Algemeen Dagblad.
National Bank Open
Alcaraz nu se aștepta să ''explodeze'' ca jucător în 2022. Ce a spus despre turneul din Montreal
ACUM 12 MINUTE

Roger Federer: "Totul e bine, duc o viaţă normală şi îmi place"

Federer spera să mai prindă un Wimbledon înainte de retragere, dar competiţia de anul acesta a venit prea devreme pentru el, elveţianul suferind încă din cauza accidentării care l-a scos din circuit în ultimii ani. Întrebat cum s-a simţit să vadă turneul pe care l-a dominat ca nimeni altul (are 8 titluri la All England Club, record absolut) la TV, Roger a admis că au fost sentimente contradictorii, dar apoi a vorbit despre celelate aspecte din viaţa sa, care îi fac retragerea mult mai uşoară.
"A fost foarte ciudat pentru mine să nu joc la Wimbledon anul acesta. Am fost acolo mereu din 1998 până în prezent. Dar am fost în circuit atât de mult timp încât sunt bucuros să am mai multe momenete de linişte. Am timp să călătoresc, pot să mă văd mai des cu prietenii. Tenisul devine foarte complicat când ai 3 copii, trebuie să te organizezi foarte bine. Bine, lor le place mult să călătorească, erau fericiţi să meargă la New York sau Melborune, unde avem prieteni pe care nu i-am văzut de ceva timp. Dar vă spun sincer că sunt fericit să stau acasă. În unele momente îmi lipsesc călătoriile între turnee şi normal că îmi lipseşte sportul, dar totul e bine, duc o viaţă normală şi îmi place", a mai spus Federer.
Tenis
La mulți ani, Roger Federer! Marele campion elvețian împlinește 41 de ani
ACUM 2 ORE
Tenis
Bătălia pentru locul 1 ATP. Medvedev s-a salvat până după US Open, dar îi va fi greu să reziste
ACUM 2 ORE